Antena 3 CNN Actualitate Expediţie curajoasă făcută de doi vloggeri români: Vor traversa deşertul Sahara!

Expediţie curajoasă făcută de doi vloggeri români: Vor traversa deşertul Sahara!

Doi vloggeri români au plecat în aventura vieţii lor: în următoarele şase luni vor traversa Sahara pe un traseu deloc simplu. Cei doi au peste 100.000 de oameni din toată lumea care îi urmăresc. Pentru ei, promit că vor imortaliza întreaga experienţă.

Expediţie curajoasă făcută de doi vloggeri români: Vor traversa deşertul Sahara!
Sursa foto: youtube Everyday Holyday
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Iul 2022   •   15:40

Alecsandra şi Adrian nu sunt străini destinațiilor inedite. Aceştia au vizitat în trecut Coreea de Nord şi Cernobîl. Acum urmează să plece în cea mai aventuroasă expediţie de până acum: traversarea deşertului Sahara.

"Inovația pe care o aducem, este o premieră românească, nu mergem prin Maroc, ci trecem Sahara prin mijlocul ei, din Algeria în Mauritania, printr-un traseu prin care au trecut foarte puţini străini în ultimii 10 ani. Este un traseu controlat de armata mauritaniană pentru a preveni eventualele atacuri ale jihadiştilor.", a explicat Adrian Moldovan.

El a mărturisit că i-a luat câteva luni bune pentru a obţine nu doar vizele necesare în zonă ci şi permise militare fără de care nu se poate trece. 

Ideea acestui traseu i-a venit lui Adrian încă din copilărie când visa să ajungă în Africa. Abia în urmă cu un an au început pregătirile pentru a-şi concretiza visul, spune Alecsandra Moldovan. 

Pentru a parcurge cei 30.000 de kilometri cei doi s-au pregătit cu o maşină cu cabină adiţională, construită chiar de ei! 

"În bagaje mi-am luat foarte multe piese de schimb, 150 kg, alternator, electromotor şamd, pentru că prin telefon mecanicul mă poate ajuta dacă am piesele necesare. Am luat foarte multă mâncare din Europa, pentru că Alexandra e sensibilă. Acolo în afară de fructe şi legume nu prea poţi să pui bază pe ce găseşti.", explică Adrian.

Nu mă tem de atacuri sau de jihadişti, ci de filtrele de poliţie pentru că toată poliţia e coruptă. Şi de exemplu în Nigeria pe 1 km poţi să fii oprit de 10 ori şi de fiecare dată ţi se cere un cadou... a mai spus curajosul vlogger.

În direct la Antena 3, cei doi vloggeri au mai dezvăluit că au luat cu ei o pungă de pixuri cât mai colorate pe post de cadouri sau mici atenţii. 

Adrian şi Alecsandra şi-au propus să posteze de cel puţin două ori pe canalele social media pentru a-şi ţine la curent fanii cu aventurile lor. Totul, în funcţie şi de semnalul internet pe care îl vor avea pe traseu. 

"Sper să meargă cu bine şi să se întoarcă cu bine. Adevarăta izbândă este când se întorc cu bine în Arad. Până atunci sunt convins că pe unde vor merge vor lasă o mică dâră cu numele Arad.", a declarat şi Călin Bibart, primarul Aradului. 

Adrian a fost moderator şi producător TV. Alecsandra este dentist. Ambii trăiesc în Austria şi sunt uniţi de plăcerea pe care o găsesc în călătorii. Pe canalul lor de YouTube, Everyday Holyday, au adunat peste 10 milioane de vizualizări la videoclipurile postate din diferite părţi ale lumii.

×
Subiecte în articol: Sahara Everyday Holyday
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close