Antena 3 CNN Actualitate Fetiţa care a murit la spitalul Grigore Alexandrescu stătea ilegal în plasament, cu concursul autorităţilor

Fetiţa care a murit la spitalul Grigore Alexandrescu stătea ilegal în plasament, cu concursul autorităţilor

Fetiţa care a murit la spitalul Grigore Alexandrescu stătea ilegal în plasament, cu concursul autorităţilor
29 Iul 2009   •   19:55

Mama naturală a fetiţei a dat-o pentru că nu avea cu ce să o crească. A primit pentru ea 150 de lei, o plasă de mâncare şi o operaţie pentru băiatul cel mare. De acesta au grijă, oficial, bunicii. Numai că nici aceştia nu ar zice nu dacă cineva ar veni să-l ia.

Alexia s-a născut pe 26 ianuarie. Maria a adus-o pe lume într-o maşină. Era maşina unei vecine - doamna Sanda, coafeza, cea care îi găsise deja, de două luni, Alexiei părinţi noi.

În aceeaşi zi, Maria şi noii părinţi ai Alexiei au mers la protecţia copilului. Femeia a semnat o hârtie prin care era de acord s-o dea pe micuţă. Însă legea spunea că până la adoptare fetiţa rămâne la mama naturală.

Alexia a ajuns însă la Bucureşti la noua familie. Şi acolo a rămas, cu sprijinul tacit al autorităţilor.

Băiatul cel mare al Mariei avea nevoie de operaţie din cauza neatenţiei propriei mame. Când au aflat întâmplarea, cei de la protecţia copilului s-au dus să vorbească cu mama. Cum nu au găsit-o acasă, au bifat drumul şi au stat liniştitţi convinşi că băiatul e bine îngrijit.

Alexia Cursaru a murit marţi noapte la spitalul Grigore Alexandrescu, după ce a fost văzută de trei medici. Poliţia a declanşat o anchetă pentru a stabili dacă vreunul dintre medici este vinovat. La direcţia de protecţia copilului ilfov nu s-a declanşat însă nicio anchetă.



Observator

×
Subiecte în articol: fetita moarta
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close