Antena 3 CNN Actualitate Fostul diplomat Silviu Ionescu s-a predat joi noapte la arestul central al Poliţiei Capitalei

Fostul diplomat Silviu Ionescu s-a predat joi noapte la arestul central al Poliţiei Capitalei

Fostul diplomat Silviu Ionescu s-a predat joi noapte la arestul central al Poliţiei Capitalei
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Feb 2014   •   09:41

Fostul însărcinat cu afaceri al României în Singapore Silviu Ionescu, condamnat definitiv, joi, de Curtea de Apel Bucureşti la şase ani de închisoare, s-a predat în jurul orei 23.00 la arestul central al Poliţiei Capitalei, informează Mediafax.
   
Silviu Ionescu urmează să fie dus la un penitenciar pentru executarea pedepsei.
   
Fostul însărcinat cu afaceri al României în Singapore a fost condamnat pentru cele două accidente rutiere din decembrie 2009, în urma cărora o persoană a murit şi două au fost rănite.
   
Cei doi judecători ai cazului au admis contestaţia făcută de procurori faţă de condamnarea dispusă anterior şi au mărit pedeapsa de la trei la şase ani de închisoare cu executare.
   
Conform minutei deciziei luate de instanţă, Silviu Ionescu a primit şase ani de închisoare pentru ucidere din culpă, doi ani şi jumătate pentru vătămare corporală din culpă şi patru ani de închisoare pentru părăsirea locului accidentului.
   
În baza prevederilor în vigoare, instanţa a stabilit ca fostul diplomat să execute pedeapsa cea mai grea - şase ani de închisoare.
   
"Respinge ca nefondate apelurile formulate de inculpatul Ionescu Silviu, partea civilă Ministerul Afacerilor Externe din România şi asiguratorul SC Carpatica Asig SA", se mai precizează în decizia Curţii de Apel. 
   
Dosarul a fost judecat de magistraţii Dorel Matei şi Ion Tudoran.
   
Parchetul instanţei supreme a cerut Curţii de Apel Bucureşti, joi, condamnarea lui Silviu Ionescu la o pedeapsă mai mare de trei ani de închisoare, cu executare, în cazul accidentelor din Singapore, în timp ce avocatul acestuia a susţinut că fostul diplomat ar trebui achitat.
  
În 27 martie 2013, fostul însărcinat cu afaceri al României în Singapore Silviu Ionescu a fost condamnat de Judecătoria Sectorului 3 la trei ani de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă, un an de închisoare pentru vătămare corporală din culpă şi trei ani de închisoare pentru părăsirea locului accidentului.
   
Instanţa a decis să îl achite pe fostul diplomat pentru fals în declaraţii, pe motiv că faptei îi lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii, iar în final a dispus ca acesta să execute în regim de detenţie cea mai grea dintre pedepse, respectiv cea de trei ani de închisoare.

×
Subiecte în articol: silviu ionescu singapore
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close