Antena 3 CNN Actualitate ''Haiducul'' constănţean, care a scandat împotriva lui Băsescu, reţinut pentru evaziune fiscală

''Haiducul'' constănţean, care a scandat împotriva lui Băsescu, reţinut pentru evaziune fiscală

''Haiducul'' constănţean, care a scandat împotriva lui Băsescu, reţinut pentru evaziune fiscală
Sursa foto: Foto: Mediafax
14 Mar 2012   •   21:12

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Haiducilor, Nicolae Mavrodin, a fost reţinut de poliţiştii constănţeni şi va fi prezentat, miercuri, instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru evaziune fiscală şi înşelăciune, informează Agerpres.
   
Potrivit unui comunicat remis presei de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, ofiţerii antifraudă îl suspectează pe Mavrodin că, din martie 2011 şi până în prezent, a refuzat în mod nejustificat să prezinte Gărzii Financiare documentele financiar contabile ale Fundaţiei Naţionale pentru Tineret pe care o reprezintă şi s-a sustras de la efectuarea verificărilor prin declararea inexactă a sediului social al fundaţiei respective.
           
Anchetatorii susţin totodată că suspectul a întocmit în fals un proces verbal, atestând în mod nereal că ar fi fost ales reprezentant al fundaţiei, şi a solicitat unui notar public legalizarea unei copii a acestui înscris, deşi cunoştea că el cuprinde date nereale, respectiv semnături contrafăcute.

Constănţeanul Nicolae Mavrodin, de 39 de ani, este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii.
   
Ca preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Haiducilor, Nicolae Mavrodin, a organizat începând cu luna ianuarie a acestui an mitinguri de protest, zilnic, timp de peste o lună, în faţa Prefecturii Constanţa, exprimându-şi solidaritatea faţă de acţiunile similare desfăşurate la nivel naţional.
   
Nicolae Mavrodin pretinde că este şef şi al unei asociaţii a revoluţionarilor constănţeni.
   
În august 2011, la manifestările organizate în portul Tomis de Ziua Marinei, Mavrodin a perturbat festivităţile împreună cu prietenul lui, fostul lider al minerilor Miron Cozma, scandând lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu.


×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close