Antena 3 CNN Actualitate Încă o înfrângere pentru DNA în dosarul RCS&RDS-Antena3. Dan Voiculescu: CSM trebuie să verifice DNA

Încă o înfrângere pentru DNA în dosarul RCS&RDS-Antena3. Dan Voiculescu: CSM trebuie să verifice DNA

Încă o înfrângere pentru DNA în dosarul RCS&RDS-Antena3. Dan Voiculescu: CSM trebuie să verifice DNA
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    06 Noi 2013   •   09:56

Încă o înfrângere pentru DNA în dosarul RCS&RDS-Antena3. Judecătorii au respins la primul termen al procesului cererea procurorilor de a-i interzice lui Sorin Alexandrescu să plece din ţară.


Următoarea şedinţă va avea loc în 3 decembrie, astfel încât toţi inculpaţii să aibă timp să-şi angajeze un apărător. 
 
Dan Voiculescu a trimis o scrisoare către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în care a cerut verificări în privinţa modului în care a fost întocmit dosarul. Acest lucru are loc după ce fostul şef al Secţiei I din Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a afirmat că dosarul RCS&RDS-Antena3 a căpătat soliditate odată cu cercetarea lui Dan Voiculescu.
 
Dosarul RCS&RDS - Antena3 a fost repartizat iniţial procurorului Iuliana Bendeac. Lucian Papici, fostul şef al Secţiei I din DNA a dezvăluit într-un interviu că ancheta s-a blocat după ce s-a ajuns la Sorin Alexandrescu. Atunci a fost adus un alt procuror care să îi implice în dosar şi pe Camelia şi Dan Voiculescu. 
 
"Meritul pe este incontestabil al procurorului-şef serviciu Gheorghe Popovici, actualul procuror-şef al secţiei I, numit în locul meu. Dacă nu intervenea acest procuror, nu aveam o punere sub acuzare a Cameliei Voiculescu, a lui Dan Voiculescu (...) care erau sarea şi piperul acelui dosar, soliditatea acelui dosar", a spus Papici, potrivit revistei Kamikaze.
 
Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, consideră că atitudinea lui Lucian Papici dovedeşte dispreţul procurorului DNA pentru lege. 
 
"Referirea expresă dovedeşte, dincolo de licenţa literară a expresiei , lipsa de respect faţă de principiile care guvernează dreptul penal român într-un dosar marcat, aşa cum am mai spus-o, de nereguli fără precedent - nu e opinia mea subiectivă, ci opinia obiectivă şi argumentată a unor jurişti reputaţi care şi-au exprimat public evaluările despre caz. De altfel, aceste fapte vor fi constatate în faţa unor instanţe corecte, în faţa cărora cetăţenii sunt egali în faţa legii", a spus Dan Voiculescu, conform Agerpres.

Dan Voiculescu a trimis o scrisoare CSM în care a cerut să fie verificat modul în care dosarul RCS&RDS - Antena3 a căpătat "soliditate" după cercetarea lui şi a Cameliei Voiculescu. 
 
"În esenţă, oricât de evidentă ar fi situaţia (care nu are legătură cu justiţia) în care preşedintele României nu se sfieşte să se antepronunţe public cu privire la cauze penale aflate pe rolul instanţelor de judecată (a se vedea declaraţiile din 16 septembrie 2013), magistraţii trebuie să-şi păstreze verticalitatea. Modelul nociv al ultimilor ani nu trebuie preluat şi multiplicat la nivelul instituţiilor fundamentale ale statului", a mai spus Dan Voiculescu, pentru sursa amintită.
 
Antena 3 este acuzată în acest dosar de complicitate la şantaj, o premieră în justiţia românească. Sorin Alexandrescu, Camelia Voiculescu şi Dan Voiculescu au fost trimişi în judecată după ce au încercat să demaşte o mită oferită de RCS RDS şefului LPF, Dumitru Dragomir.
 
 

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close