Antena 3 CNN Actualitate INEDIT: Teren de fotbal amenajat în jurul unui stejar secular, într-o localitate din Mureş

INEDIT: Teren de fotbal amenajat în jurul unui stejar secular, într-o localitate din Mureş

INEDIT: Teren de fotbal amenajat în jurul unui stejar secular, într-o localitate din Mureş
Sursa foto: Foto captura Antena 3
19 Iun 2015   •   09:26

România găzduieşte un teren de fotbal unic în lume, în comuna mureşeană Fărăgău. Pe suprafaţa acestuia dăinuieşte un copac imens, vechi de sute de ani. Primăria a primit terenul ca donaţie de la o familie care a pus condiţia ca stejarul să nu fie tăiat.

Cu toate acestea, autorităţile locale au decis că este potrivit să investească 80.000 de lei de la bugetul local într-un teren sintetic de fotbal, ridicat pe lângă stejarul secular.

Terenul construit în 2012, în jurul stejarului, este singurul din localitate, iar copiii sunt nevoiţi să joace fotbal cu mare grijă.

Deşi unii localnici susţin că trebuie tăiat, primarul spune însă că arborele va rămâne în continuare pe teren.

"Acest teren a fost donat de către o familie din Tonciu, cu rugămintea ca acest copac să rămână aici. Este un copac vechi, iar localnicii au hotărât ca acest copac să nu se taie. Punct", a afirmat primarul comunei Fărăgău.

"Terenul a fost făcut cu bani din bugetul local, nu din fonduri europene. Valoarea a fost de 80.000 de lei", a mai spus primarul.

Edilul are însă în vedere şi prevenirea unor eventuale accidente. Trunchiul stejarului va fi îmbrăcat într-un material care îi va proteja pe cei care se vor lovi de copac.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close