Antena 3 CNN Actualitate Inedit Cum a arătat ultima masă pe Titanic pentru pasagerii din cele trei clase sociale

Cum a arătat ultima masă pe Titanic pentru pasagerii din cele trei clase sociale

Cum a arătat ultima masă pe Titanic pentru pasagerii din cele trei clase sociale
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
22 Sep 2016   •   22:27

Noi documente scot la iveală un fapt extrem de interesant şi anume cum a arătat ultima masă pe vasul de croazieră Titanic, înainte de a se lovi de un aisberg, pe 14 aprilie 1912, la 23:40, pentru pasagerii din cele trei clase sociale.

În ziua catastrofei, pasagerii clasei I puteau alege să mănânce file de calcan, pui a la Maryland, cotlete de miel la grătar, creveţi, maioneză de somon şi sardine afumate. cestea sunt doar câteva dintre preparatele servite pe vas, la masa de prânz a zilei de 14 aprilie 1912.

Pasagerii au servit şi platouri bogate din brânzeturi. Cheshire, Stilton, Gorgonzola, Edam, Roquefort Cheddar sau Camembert sunt câteva dintre sortimentele din care au putut alege. Iar ca băutură, au servit bere la draft din Munchen, cu gheaţă.

Pasagerii clasei a doua serveau la micul dejun fructe, peşte proaspăt, rinichi de vită la grătar şi bacon, cârnaţi la grătar, piure de cartofi, ouă prăjite, cartofi prăjiţi, iar printre băuturi se numărau ceaiul şi cafeaua.

La cină, călătorii se bucurau de miel de primăvară, sos de mentă, friptură de curcan, sos cranberry, pui curry cu orez, orez fiert. Ca desert, pasagerii aveau de ales între budincă de prune, îngheţată americană, nuci asortate, fructe proaspete şi biscuiţi, iar ca băutură serveau doar cafea.

Situaţi în cea mai joasă parte a navei, călătorii de la clasa a treia aveau pe masă, la micul dejun, pâine proaspătă cu unt, marmeladă, fulgi de ovăz cu lapte, ceai şi cafea. La cină serveau supă de orez, pâine proaspătă, cartofi fierţi şi friptură de vită.

 

×
Subiecte în articol: Titanic vas de croaziera
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close