Antena 3 CNN Actualitate Inedit Scandal după ce un miliardar a "zburat" cu 417 km/h pe autostradă şi apoi a postat filmarea pe Youtube, în Germania

Scandal după ce un miliardar a "zburat" cu 417 km/h pe autostradă şi apoi a postat filmarea pe Youtube, în Germania

A condus cu peste 400 km/h, s-a filmat şi apoi s-a lăudat pe Youtube cu performanţa sa. Dacă iniţial poliţia nu a avut motiv să îl amendeze, scandalul iscat pe reţelele sociale a dus la declanşarea unei investigaţii. Şi nu, nu e vorba de vreun cocalar teribilist, ci de un miliardar aflat la volanul unui Bugatti Chiron.

Scandal după ce un miliardar a "zburat" cu 417 km/h pe autostradă şi apoi a postat filmarea pe Youtube, în Germania
de Alexandra Dima    |    26 Ian 2022   •   13:34

Totul s-a întâmplat pe o autostradă din Germania care părea ideală să apeşi acceleraţia. Aflat la volanul unui Bugatti Chiron de 1.500 CP, miliardarul ceh Radim Passer s-a rupt în figuri pe drumul dinspre Berlin spre Hanovra. Şi pentru ca performanţa să nu rămână în anonimat, miliardarul a avut grija ca totul să fie filmat şi postat pe internet.   

Înregistrarea arată modul în care Radim Passer accelerează mașina sport pe autostrada cu trei benzi, în zona graniței dintre Brandenburg și Saxonia-Anhalt. Miliardarul conduce apoi aproximativ un minut pe tronsonul plat și relativ drept până la ieșirea Theeßen, cu o viteză de aproximativ 400 de kilometri pe oră, atingând maximum permis de motor - 417 km/h, scrie cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung.

În acest timp, depășește și câteva vehicule pe porțiunea de șosea destul de goală la momentul filmării. La final, șoferul și pasagerul din dreapta aplaudă cu entuziasm, în timp ce o altă cameră de la bordul mașinii sport imortalizează momentul.

Filmarea a făcut senzaţie pe internet, sărind de 7 milioane de vizualizări. Numai că o astfel de popularitate a venit la pachet şi cu contestatari.  

Poliția din Magdeburg nu a văzut inițial niciun motiv să investigheze situația, întrucât nu există o limită generală de viteză pe acest tronson al A2 și mașina este înmatriculată. Numai că opinia publică a pus presiune pe autorităţi, invocând siguranţa în trafic. 

Germania, Eldorado-ul vitezomanilor

Chiar dacă, potrivit lui Passer, vizibilitatea era de „trei până la patru kilometri”, avea puține șanse să se ferească de un vehicul care ar fi virat brusc pe banda din stânga. Potrivit producătorului Bugatti, autoturismul Chiron frânează de la 400 la 0 km/h în nouă secunde, ceea ce corespunde unei distanțe de aproape 500 de metri. Timpul de reacție a șoferului nu este inclus în calcul.

„Prin legislația sa permisivă, Germania se transformă în Eldorado-ul vitezomanilor. Acest lucru este iresponsabil și extrem de periculos pentru securitate”, a declarat Cornelia Lüddemann, liderul Partidului Verzilor care au cerut nu o dată impunerea unei limite de viteză pe autostrăzile din Germania. 

Ministrul federal al Transporturilor, Volker Wissing, a fost deasemnea critic cu privire la fapta miliardarului ceh, menţionând că trebuie respinse astfel de comportamente care pun în pericol participanţii la trafic.

Rămâne de văzut dacă miliardarul ceh poate fi sancâionat pentru fapta sa şi dacă germanii vor schimba cu adevărat legislaţia rutieră prea permisivă. 

Radim Passer are 58 de ani și este un cunoscut magnat ceh, cu cetățenie germană. Mașina condusă de el, Bugatti Chiron, valorează 3 milioane de euro.

×
Subiecte în articol: Germania Bugatti Chiron Radim Passer
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close