Antena 3 CNN Actualitate Inedit Înainte să moară, mătușa i-a spus nepotului să se uite sub mașina de cusut. Descoperirea i-a schimbat viața

Înainte să moară, mătușa i-a spus nepotului să se uite sub mașina de cusut. Descoperirea i-a schimbat viața

Înainte să moară, mătușa i-a spus nepotului să se uite sub mașina de cusut. Descoperirea i-a schimbat viața
Sursa foto: Foto: pixabay.com
03 Ian 2018   •   21:13

Un bărbat din New Jersey a primit moștenire de la mătușa lui un lucru considerat foarte valoros. În timp ce se afla pe patul de moarte, femeia i-a spus nepotului său, Carl Sabatino, să verifice locul de sub o veche mașină de cusut. Imediat după înmormântare, tânărul a găsit un tablou înfășurat în ziare, o operă de artă care i-a aparținut lui Pablo Picasso, denumită „Femeia cu capă”.

Pictura a fost cumpărată de unchiul bărbatului, Nick Varrastro, de la un furnizor ambulant din Londra, în anul 1944, în timp ce era soldat în cel de-Al Doilea Război Mondial. Verrastro a cumpărat pictura pentru numai 10 dolari, dar a intuit că opera a aparținut unei galerii de artă din apropiere, care a fost bombardată sau jefuită.

Kenneth Smith, președintele Centrului de Analiză a Artei din Westmont, Illions, a extras pigment din pictură și a descoperit că acesta corespunde cu perioada de timp în care a fost făcut tabloul.

Tabloul este opera lui Picasso și valorează 13 milioane de dolari, potrivit Daily Mail.

×
Subiecte în articol: pictura tablou nepot
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close