Antena 3 Actualitate Inedit Secretele Casei Poporului, de la Carol al II-lea, la Nicolae Ceauşescu

Secretele Casei Poporului, de la Carol al II-lea, la Nicolae Ceauşescu

25 Iun 2017   •   08:14
Secretele Casei Poporului, de la Carol al II-lea, la Nicolae Ceauşescu
Sursa foto: Foto: Pixabay

O idee a regelui Carol al II-lea a fost transformată de Nicolae Ceaușescu în cea mai mare construcție din europa și a doua ca mărime în lume, după Pentagon. Povestea acestei clădiri emblematice a României de astăzi este presărată cu povești triste, date tehnice uimitoare, stafii și mai multe recorduri internaționale. Pe 25 iunie se împlinesc 33 de ani de când s-a pus piatra de temelie a acestui imobil: Palatul Parlamentului.

“Dealul Arsenalului” din Bucureşti constituie un punct înaintat al Dealului Spirii către râul Dâmboviţa, asemănător unui pinten, rămas din vechea terasă a râului. Originea Dealului Arsenalului se explică prin erodarea terasei inferioare a Dâmboviței de către apele sale.

Condițiile favorabile de viață ale acestui loc au făcut ca dealul să fie populat încă din neolitic. Fragmentele de vase, primitiv lucrate, conținând pleavă, dovedesc locuirea dealului încă de la începutul epocii neolitice. Locuirea a continuat neîntrerupt până astăzi.

Continuarea pe libertatea.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close