Antena 3 CNN Actualitate Irina Maria Aldea are, la doar 14 ani, zeci de picturi și a publicat deja primele ei volume de poezii. Visul ei se poate nărui oricând din cauza afecțiunii de care suferă. Copila mai are acum o șansă

Irina Maria Aldea are, la doar 14 ani, zeci de picturi și a publicat deja primele ei volume de poezii. Visul ei se poate nărui oricând din cauza afecțiunii de care suferă. Copila mai are acum o șansă

Irina Maria Aldea are, la doar 14 ani, zeci de picturi și a publicat deja primele ei volume de poezii. Visul ei se poate nărui oricând din cauza afecțiunii de care suferă. Copila mai are acum o șansă
Sursa foto: foto- Facebook
12 Sep 2019   •   14:41

Irina Maria Aldea este o fetiță de 14 ani, foarte talentată, ale cărei visuri ar putea fi spulberate mult prea devreme din cauza diagnosticului de care suferă: trombofilie severa cu deficit de factor V Leiden. Tratamentul pentru această afecțiune se ridică la 10.000 de euro o dată la trei luni, sumă pe care părinții nu și-o pot permite, cu toate că au încercat toate variantele. Au vândut tot ce aveau pentru a-și salva copilul. 

Copila obișnuia să picteze foarte mult. La trei ani avea deja prima expoziție de pictură, iar acum, la 14 ani, are 150 de lucrări expuse în galerii naționale și internaționale și a publicat deja trei volume de poezii și eseuri scurte. Din păcate, lucrurile nu mai merg ca înainte, iar Irina nu mai poate picta, nici nu mai poate scrie, abia se mai poate ridica din pat. 

Primul atac vascular, care aproape a ucis-o, l-a suferit la vârsta de opt ani. De atunci, Irina a mers împreună cu părinții în Italia, la fiecare trei luni. Asta s-a întâmplat până în anul 2015, pentru că familia nu și-a mai putut permite costurile uriașe. 

În anul 2019, copila a fost diagnosticată cu o formațiune osoasă craniană frontală stânga biopsata și a suferit o intervenție chirurgicală. Cu toate acestea, tumora nu a putut fi îndepărtată fiindcă e prea puternic vascularizată. Doar în Istanbul ar mai putea avea o șansă, însă costurile ajung la circa 12.000 de euro. 

Cei care doresc să o ajute pe Irina să zâmbească din nou și, mai ales, să trăiască, o pot face donând orice mică sumă. Contul umanitar este deschis la BCR pe numele ALDEA IRINA MARIA RO61RNCB0022140869840001. 

×
Subiecte în articol: picturi
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close