Antena 3 CNN Actualitate Justiție Ana Maria Topoliceanu, condamnată la trei ani cu suspendare în dosarul „Gala Bute”

Ana Maria Topoliceanu, condamnată la trei ani cu suspendare în dosarul „Gala Bute”

 Ana Maria Topoliceanu, condamnată la trei ani cu suspendare în dosarul „Gala Bute”
28 Mar 2017   •   17:15

 Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naţionale de Investiţii, a fost condamnată marţi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul 'Gala Bute' la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită cu un termen de supraveghere de cinci ani.

Potrivit procurorilor anticorupţie, Topoliceanu ar fi făcut parte, împreună cu alţi apropiaţi ai Elenei Udrea, dintr-un sistem coordonat de fostul ministru al Turismului, şi ar fi primit diverse sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale. Totul, în schimbul garanţiei plăţii la timp a lucrărilor finanțate de ministerul condus de Udrea. 

Instanţa supremă a condamnat-o marţi, în dosarul “Gala Bute”, pe fostul ministru al Dezvoltării Regionale Elena Udrea la şase ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi abuz în serviciu, fiind achitată pentru tentativa de folosire de declaraţii false sau incomplete. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

 

 

 

×
Subiecte în articol: ana maria topoliceanu
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close