Antena 3 CNN Actualitate Justiție Traian Băsescu, la ieșirea de la tribunal: Nu am pierdut niciun dosar pe restituiri, nu îl pierd nici pe ăsta

Traian Băsescu, la ieșirea de la tribunal: Nu am pierdut niciun dosar pe restituiri, nu îl pierd nici pe ăsta

Traian Băsescu, la ieșirea de la tribunal: Nu am pierdut niciun dosar pe restituiri, nu îl pierd nici pe ăsta
Sursa foto: Foto: Facebook / Traian Basescu
24 Mai 2016   •   09:43

Fostul președinte, Traian Băsescu, a declarat, la ieșirea de la audierile de la Tribunalul București, că nu a pierdut niciun dosar pe retrocedări până acum și nu are de gând să îl piardă nici pe acesta.

"Este o reclamație făcută în 2015 pentru o restituire din 2003. Nu am pierdut încă niciun proces pe restituiri, așa că nu o să îl pierd nici pe ăsta. Nici nu îl cunosc pe domnul Năstase, văd că nici nu a venit, face reclamație, dar nu vine la termen", a explicat Băsescu.

----------------------------

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, este audiat de judecători într-un dosar care vizează retrocedări de terenuri, din perioada în care acesta era primar al Capitalei.

Acuzațiile la adresa președintelui sunt făcute de un om de afaceri.

Reporterul Antena 3 Roxana Ciucă a explicat că fostul președinte a ajuns la Tribunalul București la ora 08:30, unde urmează să înceapă judecarea acestui dosar.

Concret, este vorba despre o plângere depusă de ani de zile pe numele lui Băsescu de către președintele Uniunii Arabilor din România, Cătălin Năstase.

Acesta îl acuză pe Băsescu că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 100 de milioane de euro.

Băsescu ar fi retrocedat în mod ilegal, fără să verifice niște documente, aproape 40.000 mp de teren din zona Dămăroaia, București.

Citește și: Traian Băsescu, implicat în zeci de dosare penale: Problemele fostului preşedinte cu justiţia

Omul de afaceri Cătălin Năstase a explicat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că ar fi vorba despre revendicări ilegale.

“Din cunoștințele mele, Traian Băsescu a primit 4 milioane de dolari pentru a semna documentele respective. Informația asta o am de la un avocat. Am depus plângere din 2006 și de atunci până acum s-a tot plimbat dosarul prin instanțe. Cherecheș, Cocoș, Udrea sunt nume care apar în acest dosar”, a explicat Năstase.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close