Antena 3 CNN Actualitate Justiție Prima măsură după înregistrările cu Ghiță. CSM sesizează Inspecţia Judiciară

Prima măsură după înregistrările cu Ghiță. CSM sesizează Inspecţia Judiciară

Prima măsură după înregistrările cu Ghiță. CSM sesizează Inspecţia Judiciară
de M.Z.    |    17 Ian 2017   •   17:13

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat, marţi, Inspecţia Judiciară, la solicitarea DNA, în cazul ultimelor înregistrări ale lui Sebastian Ghiţă şi a afirmaţiilor legate de acestea făcute la o emisiune a postului România TV, pentru a verifica dacă informațiile au adus atingere independenţei sistemului judiciar, informează News.ro.

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a avut, de la dispariţia sa în urmă cu aproape o lună, opt apariţii la postul de televiziune pe care îl controlează, unde a adus acuzaţii la adresa procurorului-şef al DNA şi a prim-adjunctului SRI Florian Coldea şi a prezentat o înergistrare audio în care fostul preşedinte Traian Băsescu vorbeşte despre informaţii pe care le-ar fi primit din dosare penale.

În ultima înregistrare, difuzată luni 16 ianuarie de postul de televiziune controlat de Sebastian Ghiţă, aceasta a arătat că procurorul Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea ar fi ofiţeri ai unui serviciu secret străin al unei ţări partenere României, acesta fiind motivul pentru care "Coldea obligă SRI să o ajute pe Kovesi tot timpul”.

"Puterea lui Coldea asupra colegilor şi asupra celorlalte instituţii vine din relaţia sa de exclusivitate cu Kovesi. Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea sunt ofiţeri ai unui serviciu secret străin al unei ţări partenere României. Acesta este motivul pentru care Florian Coldea obligă SRI să o ajute pe Kovesi tot timpul, cu plagiatul, cu CNADTCU, cu comisiile, cu orice, astfel încât Kovesi să rămână acolo în funcţie", a spus Sebastian Ghiţă.

În urma acestor înregistrări, Florian Coldea a cerut eliberarea din funcţia de prim-ajunct al directorului SRI şi va fi trecut în rezervă, a anunţat, marţi, Serviciul Român de Informaţii, precizând că ancheta internă nu a relevat elemente care să se constituie în încălcări ale legii sau normelor interne în vigoare.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie a deschis în 4 ianuarie un dosar în care a fost începută urmărirea penală pentru abuz în serviciu, faptele cercetate fiind legate de înregistrările prezentate de Sebastian Ghiţă.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close