Antena 3 CNN Actualitate Justiție Fosta şefă DIICOT Alina Bica, din nou cu sechestru pe apartament şi cont. Avocat: Vom contesta măsura

Fosta şefă DIICOT Alina Bica, din nou cu sechestru pe apartament şi cont. Avocat: Vom contesta măsura

Fosta şefă DIICOT Alina Bica, din nou cu sechestru pe apartament şi cont. Avocat: Vom contesta măsura
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    24 Sep 2015   •   14:40
Fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, s-a ales, din nou, cu sechestru pe apartament şi pe un cont bancar. Este vorba despre cel mai recent dosar deschis fostei şefe a DIICOT în care este acuzată că a luat mită 17.500 de euro pentru a clasa un caz aflat pe rol la DIICOT. 

Decizia instanţei de astăzi nu este definitivă, iar avocatul lui Bica a anunţat deja, la Antena 3, că măsura va fi contestată.

De asemenea, apărătoarea fostei şefe DIICOT a spus că măsura este "abuzivă".

"Acum avem un al doilea sechestru pe drepturile salariale şi sechestru pe acelaşi apartament din bulevardul Tineretului", a declarat avocatul Laura Voicu, joi, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.
 
Alina Bica se află în arest preventiv. Ea a fost luată în această dimineaţă din arest şi dusă la DNA, unde a fost informată despre această măsură.

Bica este judecată în prezent în două dosare de corupţie, în care a fost arestată timp de cinci luni.
 
În dosarul "Bica 1", fosta şefă a DIICOT a fost trimisă în judecată, în 15 decembrie 2014, pentru că, în calitate de reprezentant al Ministerului Justiţiei în comisia ANRP, împreună cu membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, i-ar fi aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, în 2011, despăgubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.
 
Alina Bica mai are un dosar pe rolul instanţei supreme, cunoscut sub numele de "Bica 2", în care a fost trimisă în judecată în 25 februarie, alături de Dorin Cocoş, Alin Cocoş, Ionuţ Mihăilescu şi fostului ministru al Economiei Adriean Videanu.
 
Bica este acuzată că a luat mită un teren, în schimbul intervenţiilor pentru despăgubirile acordate lui Gheorghe Stelian, că l-ar fi favorizat pe Ovidiu Tender în dosarul Rafo-Carom şi pe Adriean Videanu în dosarul Romgaz-Interagro.
 
Bica a fost arestată în perioada 22 noiembrie 2014 - 21 aprilie 2015.

×
Subiecte în articol: Alina Bica casa cont
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close