Antena 3 CNN Actualitate Justiție Marian Vanghelie a depus la dosarul în care este judecat o caracterizare de la Patriarhie

Marian Vanghelie a depus la dosarul în care este judecat o caracterizare de la Patriarhie

Marian Vanghelie a depus la dosarul în care este judecat o caracterizare de la Patriarhie
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Mar 2017   •   21:21

Fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie a depus, miercuri, la Tribunalul Bucureşti, la dosarul în care este judecat pentru luare de mită, o caracterizare făcută de Patriarhia Română, în care i s-a recunoscut meritul că a eliberat autorizaţia de construire pentru Catedrala Neamului şi că a sponsorizat consolidarea sau restaurarea a 29 de biserici, scrie Libertatea.

Avocatul fostului primar al Sectorului 5 a depus la dosar o caracterizare a clientului său, emisă în aprilie 2015, de Patriarhia Română.„Patriarhia arată că Vanghelie a ajutat 29 de biserici cu bani pentru consolidări sau restaurări. În 2015 şi-a legat numele de Catedrală, el a eliberat autorizaţia de construire a Catedralei Neamului”, a susţinut avocatul fostului edil.

În ultimul cuvânt, faţă de cererea de ridicare a controlului judiciar, Vanghelie a arătat că vrea să fie un om liber, în condiţiile în care peste câteva zile se împlinesc doi ani de când a fost arestat preventiv în acest dosar.

„Nu vreau să plec din ţară. Nu am venit ca o pisicuţă în faţa DNA. Vreau să mă mişc în mod normal. Nimeni nu are curaj să spună: «I-am dus lui Vanghelie un milion de euro acasă». Trebuie să pot să mă mişc. Am relaţii la Washington şi în Israel, nu pot să-i chem pe parteneri aici pe motiv că eu am probleme că nu pot ieşi din ţară. Nu vreau să fug. Îmi doresc ca acesta instituţie să plătească pentru ceea ce a făcut”, a spus Vanghelie.

Următorul termen a fost stabilit pentru 5 aprilie, când vor fi audiaţi alţi cinci martori, dintre care trei cu mandat de aducere după ce au refuzat să se prezinte.

×
Subiecte în articol: Marian Vanghelie Patriarhie
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close