Antena 3 Actualitate Justiție Prima reacție a Statelor Unite la propunerile făcute de Tudorel Toader pentru modificarea legilor Justiției

Prima reacție a Statelor Unite la propunerile făcute de Tudorel Toader pentru modificarea legilor Justiției

29 Aug 2017   •   18:10
Prima reacție a Statelor Unite la propunerile făcute de Tudorel Toader pentru modificarea legilor Justiției
Sursa foto: Foto: Pixabay.com

Statele Unite au luat cunoştinţă de propunerile Ministerului Justiţiei, din 23 august, cu îngrijorare pentru independenţa sistemului judiciar, precizează ambasada SUA la Bucureşti. Toţi actorii executivi, legislativi şi judiciari din România sunt îndemnați să colaboreze pentru a continua lupta împotriva corupţiei şi pentru a asigura credibilitatea instituţiilor sale. 

Ambasada SUA arată că Parteneriatul Strategic dintre Statele Unite ale Americii şi România se bazează pe angajamentul faţă de valorile democratice, buna guvernare şi consolidarea statului de drept întrucât acestea sunt fundamentul pentru creşterea securităţii şi prosperităţii comune.

Potrivit news.ro, în opinia Ambasadei SUA, instaurarea fermă a statului de drept are nevoie de un sistem judiciar puternic şi independent, precum şi de procurori independenţi, fără imixtiuni politice.

"Instaurarea fermă a statului de drept are nevoie de un sistem judiciar puternic şi independent, precum şi de procurori independenţi care pot urmări activităţile infracţionale fără imixtiuni politice sau limitări ale actului legal de justiţie. Statele Unite au luat cunoştinţă de propunerile Ministerului Justiţiei din 23 august cu îngrijorare pentru independenţa sistemului judiciar. Îndemnăm toţi actorii executivi, legislativi şi judiciari din România să colaboreze pentru a continua lupta ţării împotriva corupţiei şi pentru a asigura credibilitatea instituţiilor sale", mai transmite Ambasada SUA.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a prezentat, în 23 august, proiectul de lege privind legile justiţiei, el anunţând modificări semnificative care vizează statutul procurorilor şi judecătorilor, organizarea judiciară şi cea privind Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close