Antena 3 CNN Actualitate Justiție Surse: CSM așteaptă cererea scrisă a lui Tudorel Toader

Surse: CSM așteaptă cererea scrisă a lui Tudorel Toader

Surse: CSM așteaptă cererea scrisă a lui Tudorel Toader
31 Oct 2018   •   18:15

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, nu a publicat documentul promis, dar a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să îi transmită dacă este legal sau nu să publice aceste documente.

„Solicit, pe această cale, Consiliului Superior al Magistraturii să confirme sau să infirme cu date si fapte aspectele identificate în evaluarea documentelor din copia după dosarul care a stat la baza numirii domnului Augustin Lazăr în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. În același timp, în condițiile în care Consiliul Superior al Magistraturii apreciază că sunt întrunite condițiile legale pentru a face publice documentele transmise, îmi exprim acordul în acest sens”, se arată într-un comunicat al Ministerului Justiției. 

Pe de altă parte, potrivit unor surse, Consiliului Superior al Magistraturii spune că nu are competență legală pentru acest lucru și că solicită solicitarea scrisă a ministrului Justiției. 

„Noi de la CSM nu avem competență pe așa ceva. CSM nu are competența legală de a se prononța pe așa ceva. Noi așteptăm solicitarea scrisă”, se precizează într-un răspuns al CSM. 

×
Subiecte în articol: CSM solicitare surse tudorel toader
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close