Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, atac dur la adresa puterii: Modificările Codurilor favorizează politicienii cu dosare penale

Klaus Iohannis, atac dur la adresa puterii: Modificările Codurilor favorizează politicienii cu dosare penale

Klaus Iohannis, atac dur la adresa puterii: Modificările Codurilor favorizează politicienii cu dosare penale
13 Sep 2018   •   16:00

Preşedintele Klaus Iohannis le-a spus, joi, membrilor Comisiei de la Veneţia că modificările codurilor penale diminuează predictibilitatea şi dezechilibrează sistemul judiciar, unul dintre efectele vizate fiind tocmai favorizarea unor politicieni cu dosare penale.

”Preşedintele României, Klaus Iohannis, a primit joi, delegaţia Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Veneţia). Întâlnirea a avut loc în cadrul pregătirii avizului Comisiei cu privire la recentele modificări ale Codului penal şi ale Codului de procedură penală adoptate de către Parlamentul României. În acest caz, Comisia de la Veneţia a fost sesizată de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei”, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit sursei citate, în cadrul discuţiilor cu membrii delegaţiei Comisiei de la Veneţia, preşedintele României a apreciat expertiza tehnică a acestui organism, precum şi importanţa opiniilor exprimate de acesta atât în privinţa legilor justiţiei, cât şi a Codului penal şi, respectiv, a Codului de procedură penală.

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close