Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: Scăderea numărului de cazuri nu este ”o înșurubare la date, nu este o întâmplare!”

Klaus Iohannis: Scăderea numărului de cazuri nu este ”o înșurubare la date, nu este o întâmplare!”

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că scăderea numărului de cazuri de coronavirus nu este doar o ”înșurubare la date, ci o realitate din Europa”.

Klaus Iohannis: Scăderea numărului de cazuri nu este ”o înșurubare la date, nu este o întâmplare!”
Sursa foto: Presidency.ro
de Laura Dinu    |    02 Dec 2020   •   14:05

''Am putut să constatăm că, în ultimele săptămâni, numărul persoanelor nou infectate a scăzut semnificativ. Da, este adevărat că, poate în perioada sărbătorilor, s-a testat un pic mai puțin. Totuși, scăderea este clară.

Dați-mi voie să vă spun, pentru că și aici sunt tot felul de interpreți politici, această scădere se poate constata cam peste tot în Europa. Nu numai noi am luat măsurile juste, corecte, dar și alții.

Această scădere nu este o întâmplare, nu este o înșurubare la date, ci este o realitate din Europa. Din fericire, facem parte dintre țările care constată o reducere.

Președintele Klaus Iohannis: "Am decis să fie redeschise piețele"

Asta fiind constatată, am discutat aceste chestiuni cu experții, cu specialiștii și am decis ca de la sfârșitul acestei săptămâni să fie redeschise piețele” a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: Lumea mă acuză că prea îi laud pe liberali și guvernul liberal. Nu, nu îi laud!

Președintele a făcut declarații în timp ce participa la deschiderea tronsonului de autostradă A7 - varianta ocolitoare Bacău.

”Centura Bacăului are în total aproape 31 de kilometri. 7 kilometri, între DN11 și DN2, au fost deja dați în exploatare în septembrie, iar ceilalți vor fi inaugurați până pe 1 martie, anul viitor. Lucrările la centura Bacaului au început în ianuarie anul trecut și ar fi trebuit să fie gata la începutul lui 2022. Valoarea contractului sare de 668 de milioane de lei”, a declarat președintele Klaus Iohannis. 

”Proiectele de infrastructură din zona Moldovei și care leagă Moldova de restul țării sunt de maximă importanță și vor fi realizate. Este un lucru care poate fi evaluat politic probabil cel mai bine. Aici se vede foarte clar ce a însemnat o guvernare PSD-istă inutilă – că pentru Moldova au fost inutili, n-au rezolvat nimic, nici pentru restul țării – în trecutul destul de apropiat și o guvernare liberală utilă.

Lumea mă acuză că prea îi laud pe liberali și guvernul liberal. Nu, nu îi laud, pur și simplu arăt cum stau lucrurile și pentru oamenii de aici se va vedea foarte rapid că acest guvern, chiar în condiții de criză, chiar cu minoritate parlamentară, a realizat lucruri pe care le-a promis. Bunăoară, acest tronson de autostradă – prin grija ministrului Bode, a companiei, a oamenilor din minister, a deblocat fonduri europene semnificative, a negociat cu constructorul într-un mod constructiv și cred că merită subliniat – acest tronson a fost finalizat cu un an de zile înainte de termen”, a subliniat șeful statului.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
"Apă mare cum n-am mai văzut!". Potop în zeci de localităţi din vest
x close