Antena 3 CNN Actualitate Legea anti-speculă ajunge săptămâna viitoare pe masa premierului Ciucă

Legea anti-speculă ajunge săptămâna viitoare pe masa premierului Ciucă

Legea anti-speculă va ajunge săptămâna viitoare pe masa premierului Ciucă. Anunțul a fost făcut chiar de șeful Executivului, în ședința de guvern.

Legea anti-speculă ajunge săptămâna viitoare pe masa premierului Ciucă
Sursa foto: Pexels
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Iun 2022   •   18:32

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a vorbit despre stadiul în care se află legea anti-speculă.

„Domnule prim-ministru, proiectul de ordonanță care a fost prezentat în primă lectură e coinițiat de noi, Consiliul Concurenței, cu Ministerul Economiei, e avizat de Ministerul de Finanțe, Ministerul Agriculturii și Ministerul Justiției.

În momentul de față, față de varianta prezentată în guvern, au fost încorporate punctele de vedere transmise de ministerele avizatoare și avem un text final care este pe circuitul de avizare. Urmează, după ministere - unde, repet, deja s-au încorporat punctele dânşilor de vedere -, să meargă la Comitetul Economic şi Social și apoi poate să fie adoptat formal, complet, de către guvern.

În paralel, s-a desfăşurat și se desfășoară încă procesul de consultare cu mediul de afaceri. Am avut mai multe întâlniri și, în continuare, analizăm ceea ce ne-au transmis dânșii.”, a transmis președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, în ședința de guvern.

Potrivit Guvernului, proiectul de act normativ are ca scop crearea unui cadru legislativ general care să asigure un nivel ridicat de protecţie a consumatorilor şi buna funcţionare a pieţei interne, fiind reglementate aspecte referitoare la protejarea directă sau indirectă a consumatorilor împotriva unor majorări nejustificate de preţuri şi disfuncţionalităţi evidente ale pieţei, în perioadele de stare de mobilizare parţială sau totală a forţelor armate şi stare de război, stare de asediu şi stare de urgenţă, stare de alertă sau alte situaţii de criză.

Citește și: Amenzi de 50.000 lei pentru cei care urcă preţurile nejustificat. Ce prevede noua OUG pregătită de Guvern împotriva speculei

×
Subiecte în articol: lege specula Consiliul Concurentei
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close