Antena 3 CNN Actualitate Lia Olguța Vasilescu intervine în scandalul pensiilor speciale! Detaliul care a scăpat tuturor

Lia Olguța Vasilescu intervine în scandalul pensiilor speciale! Detaliul care a scăpat tuturor

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul de lege care prevede impozitarea cu la 85% a pensiilor speciale de peste 7.001 de lei. Concret, va fi impozitată diferența între pensia specială și cea realizată pe baza contributivității.

Lia Olguța Vasilescu intervine în scandalul pensiilor speciale! Detaliul care a scăpat tuturor
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    17 Iun 2020   •   23:20

Informația a fost comentată, miercuri seară, de Lia Olguța Vasilescu pe pagina sa de Facebook. Fostul ministru al muncii subliniază că dacă se va aplica formula de calcul din noua lege a pensiilor publice, nu va mai fi nevoie de pensii speciale pentru că nivelul acestora va asigura un trai decent tuturor românilor.

"Am vazut, in spatiul public, tot felul de opinii. Printre altele, ca sunt pensionari cu o pensie de peste 7.000 de lei carora nu ar trebui sa li se aplice procentul de 85 la suta, fiindca au contribuit mult si pensia lor contributiva depaseste acest prag. Ii invit sa citeasca legea cu atentie.

Pensia speciala sau de serviciu are doua componente: partea contributiva si bonusul acordat de statul roman. Daca partea lor contributiva trece de 7.000 lei, impozitul ramane de 10 la suta, exact ca in sistemul public. De exemplu, daca o pensie este de 20.000, iar partea pentru care s-a contribuit este de 10.000, pana la 10.000 se aplica 10 la suta impozit, iar pentru ceilalti 10.000 se aplica suprataxarea.

Deci aceasta lege respecta paralelismul cu legea pensiilor publice. Am vazut si multe pareri ca pensiile speciale trebuiau eliminate. Va reamintesc ca un astfel de proiect de lege a fost deja declarat neconstitutional.

Insist sa spun ca daca se va aplica formula de calcul din noua lege a pensiilor publice, nu va mai fi nevoie de pensii speciale, fiindca cresterile din sistemul public vor asigura o pensie mai mult decat decenta pentru toti romanii, nu doar pentru anumite categorii", a scris Lia Olguța Vasilescu.

 

×

Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea | Luni-Joi, 21:00

Adrian Năstase: "E nevoie de o dezbatere în Parlament în legătură cu orientarea politicii externe"

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close