Antena 3 CNN Actualitate Listă ţări zona galbenă februarie 2021. Românii care se întorc din Maldive, test COVID negativ şi carantină

Listă ţări zona galbenă februarie 2021. Românii care se întorc din Maldive, test COVID negativ şi carantină

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista ţărilor aflate în aşa-numita zonă galbenă. Toţi cetăţenii care se întorc din aceste ţări trebuie să prezinte la graniţă un test COVID negativ şi vor sta în carantină 10 zile.

Listă ţări zona galbenă februarie 2021. Românii care se întorc din Maldive, test COVID negativ şi carantină
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    04 Feb 2021   •   18:00

Printre ţările aflate pe lista ţărilor din zona galbenă, cele mai importante sunt Israel, Spania, Portugalia, Franţa, Italia, Germania şi Statele Unite ale Americii. Asta înseamnă că toţi cei care vin din aceste ţări, străini sau români, şi vor să intre în ţara noastră, trebuie să aibă la ei un test COVID negativ, efectuat cu 72 de ore, înaintea prezentării la graniţă.

Mai mult, cetăţenii vor intra automat şi în carantină, chiar dacă au testul negativ. Dacă după 8 zile vor repeta testul şi va ieşi tot negativ, atunci pot ieşi din carantină în a 10-a zi, a lămurit situaţia Raed Arafat. Vedeţi explicaţiile lui Raed Arafat în acest LINK

Nerespectarea carantinării este amendabilă cu până la 2.000 de lei, iar persoanele riscă întocmirea unui dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Listă ţări zona galbenă februarie 2021 - Probleme pentru românii care se întorc din Maldive

Faţă de precedenta actualizare, pe listă intră şi Maldive, o destinaţie preferată de mulţi români în această perioadă a anului. Sunt zeci de grupuri plecate în Maldive care trebuie să se întoarcă acasă în zilele următoare. Pentru turiştii noştri va exista o derogare de la prezentul regulament, iar situaţia va fi clarificată în următoarele ore, astfel încât oamenii să poată ajunge în siguranţă acasă.

Iată statele introduse acum pe lista ţărilor din zona galbenă: Albania, Liban, Saint Vicent şi Grenadine, Saint Lucia, Maldive, Peru, Rusia, Kuweit, Malaezia, Eswatini, Boliwia, Macedonia de Nord, Republica Dominicană, Kosovo, Uruguay.

Listă ţări zona galbenă februarie 2021

Redăm mai jos comunicatul Comitetului Național pentru Situații de Urgență

Art.1 - Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexa nr. 1.

  • Art.2 - (1) La intrarea în România, persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile cu risc epidemiologic ridicat prevăzute la art. 1, au obligația prezentării certificatului unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în țară.
  • (2) Pentru persoanele prevăzute la alin. (1), cu excepția celor sosite din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, se aplică excepțiile de la măsurile de carantinare aprobate prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 36 din 21.07.2020 cu modificările și completările ulterioare.
  • (3) Pentru persoanele sosite din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, se aplică excepțiile de la măsurile de carantinare aprobate prin hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 1 din 03.01.2021, nr. 3 din 11.01.2021 și nr. 4 din 18.01.2021.

Art.3 - Se aprobă completarea stocurilor de urgență medicală cu produse, materiale și echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare a populației împotriva virusului SARS-CoV-2, prevăzute în anexa nr. 2.

Art.4 - Se propune ca, pentru asigurarea fondurilor necesare achiziționării produselor prevăzute la art. 3, să fie alocate, la nevoie, Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, sumele necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

Art.5 - Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență și Oficiului Național de Achiziții Centralizate, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora. Art.6 -Anexele 1 și 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre

Lista completă a ţărilor din zona galbenă, pentru februarie 2021 este la acest LINK

×
Subiecte în articol: listă ţări zona galbenă Maldive
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close