Antena 3 CNN Actualitate Locale Drum din Argeș, modernizat după 30 de ani | Șoseaua va fi un punct de legătură spre Vama Giurgiu

Drum din Argeș, modernizat după 30 de ani | Șoseaua va fi un punct de legătură spre Vama Giurgiu

A fost nevoie să treacă 30 de ani ca un drum din Argeș să fie refăcut. Este vorba de drumul județean 503 care trece prin șase localități. Ani buni șoferii s-au plans de gropile din asfalt. Asta în locurile în care asflaltul mai exista. Șoseaua, acum consolidată și refăcută, va fi un important nod rutier către Vama Giurgiu.

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Feb 2024   •   14:25

Drumul județean 503 a fost scos la licitație de Consiliul Județean Argeș după ce ani la rând oamenilor li s-a tot spus că va fi reparat. Practic, în fiecare campanie electorală, seniorii localităților auzeau același lucru.

În 2021 s-a produs minunea! Au început lucrările la drumul lung de 42 de kilometri, cu bani europeni.

Drumul Județean 503 face legătura între Autostrada A1 și județul Dâmbovița.

În Argeș, tranzitează șase localități și a costat peste 127 de milioane de lei.

Lucrările începute în 2021 au fost finalizate la începutul acestui an. Constructorii spun că a fost nevoie de consolidare pe toată lungimea șoselei, din comuna Oarja până în localitatea Slobozia, ca să fie siguri că drumul nu o va lua la vale, în timp. Greu de executat au fost și lucrările la trei poduri care sunt pe același drum.

”Tronsonul are 40 de km, s-a lucrat cu 150 de pers 60 de utilaje. Tot drumul e împărțit în 3 tronsoane”, a declarat Ștefan Vianu- reprezentant constructor. 

Drumul județean va fi punct de legătură spre Vama Giurgiu. A fost refăcut în așa fel încât să poată suporta greutatea tirurilor care îl vor tranzita în drum spre una dintre cele mai imporante vămi din țară.

”E un drum împărțit, un drum care va prelua traficul greu spre Giurgiu. A început în sept 2021 și s-a terminat în 2024. Garanția e pe 5 ani”, a mai completat Ștefan Vianu- reprezentant constructor. 

Șoseaua are și peste 24 de mii de metri pătrați de trotuare, stații de transport public și pasarele pietonale.

×
Subiecte în articol: drum modernizat Argeş vama giurgiu Sosea
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close