Locatarii blocului afectat de incendiu stau la coadă pentru a primi cazare la hotel

de A.M.P    |    02 Oct 2012   •   18:51
Locatarii blocului afectat de incendiu stau la coadă pentru a primi cazare la hotel Foto: Mediafax

Locatarii apartamentelor afectate de incendiul care a avut loc marţi după-amiază la un bloc din ansamblul rezidenţial Confort City stau la coadă, la grădiniţa din interiorul complexului, pentru a primi cazare la hotel de la reprezentanţii dezvoltatorului imobiliar, informează Mediafax.
   
Angajaţii dezvoltatorului Domus Stil - sfătuiţi de directorul general al acestuia, Ancuţa Petrescu, să discute cu mult tact cu oamenii disperaţi -, completează liste cu numele, numărul de persoane şi adresele celor rămaşi fără locuinţe, aceştia urmând să fie cazaţi la Rin Grand Hotel, în camere sau apartamente.
   
De asemenea, locatarii urmează să intre în blocul afectat de incendiu, îmbrăcaţi în echipamente de protecţie şi însoţiţi de pompieri, pentru a vedea în ce stare sunt în apartamentele în care locuiau.
   
"Nu mai am nici buletin. Am rămas doar cu hainele de pe mine. Ei zic că ne dau cazare la Rin, dar eu nu mai am nici măcar cu ce să mă îmbrac. De când locuiesc aici am avut numai probleme. Astă iarnă mi s-a prăbuşit tavanul, iar reprezentanţii complexului, după ce i-am sunat, mi-au cerut să le scriu un email. La fel mi-au răspuns şi atunci când m-am plâns că lumina se opreşte de zece ori pe zi. Am anunţat acest lucru de trei ori şi le-am explicat că, în ritmul acesta, o să mi se ardă televizorul, frigiderul şi toate celelalte electrocasnice. Nu s-a rezolvat nimic", a declarat Cătălina Popescu (27 de ani), una dintre locatarele de la mansardă a cărei locuinţă a fost făcută scrum. 
   
Locatara a mai spus că i s-a spus, de către cineva care care a lucrat la construirea complexului Confort City, că mansarda la care locuia şi care a fost distrusă complet nici măcar nu a existat în proiectul iniţial al blocului.

"În plus, am înţeles că pompierii nu au găsit apă şi, mai rău decât atât, nu au avut la momentul intervenţiei nici scările necesare pentru a putea să ude locurile care ardeau, fiind obligaţi să ude mai jos decât ar fi trebuit, pentru o perioadă importantă de timp", a mai spus Cătălina Popescu.
   
Surse din rândul autorităţilor au declarat că numărul apartamentelor afectate în urma incendiului este de aproape 100.
   
"Au fost afectate apartamente de la opt scări ale blocului. În afara celor distruse de flăcări, sunt afectate şi apartamente în care a intrat apă folosită la intervenţia de stingerea a incendiului", au mai spus sursele citate.
   
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, Daniel Vasile, a declarat, legat de problemele la intervenţia pentru stingerea incendiului de la blocul din ansamblul Confort City, că reţeaua de hidranţi de la acest complex rezidenţial nu funcţionează.
   
Vasile a adăugat că, în aceste condiţii, autospecialele care au intervenit la incendiu au folosit apă din rezerva proprie, din râul Dâmboviţa şi de la un agent comercial.
   
Reprezentantul ISU Bucureşti a mai spus că incendiul s-a propagat pe orizontală, şi nu pe verticală, fiind afectate apartamente de la ultimele trei niveluri. Potrivit lui Vasile, structura interioară a imobilului nu pare să fi fost afectată.
   
Întrebat despre cauza incendiului, Vasile a spus că există "speculaţia" ca acesta să fi izbucnit în urma aprinderii unui aparat de aer condiţionat montat în exterior.
   
Daniel Vasile a precizat că intervenţia la acest incendiu a fost una de "cod roşu", fiind alertat să intervină şi personal aflat în afara programului.
   
Potrivit reprezentantului ISU Bucureşti, pompierii vor rămâne la faţa locului şi pe durata nopţii, pentru verificări şi pentru supraveghere.
   
Incendiul a izbucnit, marţi după-amiază, la mansarda unui bloc cu 11 niveluri aflat în complexul rezidenţial Confort City din sectorul 3.

x close