Antena 3 CNN Actualitate Lotul "Gala Bute" va fi cercetat în arest la domiciliu. Rudel Obreja este LIBER

Lotul "Gala Bute" va fi cercetat în arest la domiciliu. Rudel Obreja este LIBER

Lotul "Gala Bute" va fi cercetat în arest la domiciliu. Rudel Obreja este LIBER
de O.P.    |    04 Feb 2015   •   05:33

 Lotul "Gala Bute" va fi cercetat în arest la domiciuliu! Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au decis ca fostul consilier al Elenei Udrea, fostul secretar de stat în Ministerul Turismului Gheoghe Nastasia şi primarul Cornel Resmeriţă să nu mai stea în spatele gratiiilor.

O decizie aşteapă şi Rudel Obreja, dar magistraţii se vor pronunţa abia mâine în acest caz. Obreja este liber în acest moment după ce i-a expirat mandatul de reţinere şi a plecat de la Înalta Curte.

Instaţa Supremă a decis că nu este competentă să judece propunerile de arestare preventivă şi arest la domiciliu în cazul lui şi al celorlalţi inculpaţi din dosarul "Gala Bute", întrucât în cauză nu sunt urmăriţi penal actuali sau foşti miniştri.

Rudel Obreja a ieşit din arest după ce mandatul de reţinere a expirat, iar judecătorii nu au putut analiza în timp util cererea de arestare a procurorilor. Asta după ce magistraţii de la Înalta Curte şi-au declinat competenţa deoarece în dosar nu sunt avize pentru urmărirea penală a unor foşti sau actuali miniştri.

După decizia judecătorilor, dosarul a ajuns la Tribunalul Bucureşti, dar Obraja nu a putut fi citat deoarece avea telefonul închis. În aceste condiţii, cererea de arestarea se va judeca joi.

În schimb, pentru ceilalţi cercetaţi penal în acest dosar, magistraţii au decis ca ei să stea în arest la domiciliu.

Decizia luată în privinţa fostului consilier al Elenei Udrea, fostului secretar de stat în Ministerul Turismului Gheoghe Nastasia şi primarul Cornel Resmeriţă nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close