Antena 3 CNN Actualitate Lovitură pentru adepții lui Allah. O țară majoritar musulmană va renunța la Islam ca religie de stat

Lovitură pentru adepții lui Allah. O țară majoritar musulmană va renunța la Islam ca religie de stat

Lovitură pentru adepții lui Allah. O țară majoritar musulmană va renunța la Islam ca religie de stat
Sursa foto: Foto: pixabay.com
16 Noi 2016   •   12:14

Bangladesh ar putea renunța la Islam, ca religie oficială, după ce un înalt oficial a declarat public că cetățenii acestui stat au îmbrățișat ”forța secularismului”.

Dr. Abdur Razzak, un membru de frunte al partidului de guvernământ, a propus ca religia să fie eliminată din constituția țării, în timpul unei conferințe susținute la Dhaka, scrie The Independent.

"Bangladesh este o țară în care există armonie culturală. Aici trăim alături de oameni din toate religiile și islamul nu ar trebui să fie considerată religie de stat. Am mai spus-o și o mai spun: Islamul va dispărea din constituția țării Bangladesh atunci când va veni momentul. Forța secularismului este înauntrul oamenilor din Bangladesh. La noi nu există minoritate”, a spus dr Abdur Razzak.

Mai mult, acesta a adaugat el Islamul a fost menținut până acum drept religie de stat din "motive strategice", dar a refuzat să intre în amănunte.

Islamul este cea mai răspândită religie din Bangladesh, cu o populație musulmană practicantă de aproximativ 150 de milioane.

×
Subiecte în articol: islam Bangladesh
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close