Antena 3 Actualitate Majorarea pensiilor, anunț de ultimă oră. Nu pot fi majorate toate cu 40%!

Majorarea pensiilor, anunț de ultimă oră. Nu pot fi majorate toate cu 40%!

22 Iun 2020   •   21:05
Majorarea pensiilor, anunț de ultimă oră. Nu pot fi majorate toate cu 40%!
Sursa foto: Pixabay.com

Radu Soviani a declarat luni că nu pot fi majorate toate pensiile cu 40%, însă cele de 1.000 - 1500 RON pot fi majorate și chiar există resurse să fie majorate cu 40%, ba poate chiar cu 50%.

„S-a făcut o lege de rectificare bugetară mincinoasă, pentru că legea de rectificare bugetară spune că PIB-ul anului 2020 va crește cu 22 de miliarde de lei față de anul trecut, corespunzător unei scăderi economice de doar -1,9%, supraestimată de 4 ori căderea economică față de majoritatea prognozelor care merg la 8%.

Evident că proiectul de buget devenit lege este maculatură. Plâng copacii după lemnul care a fost tăiat, pentru a face acel proiect de buget. Cu un astfel de proiect mincinos evident nu sunt resurse pentru nimic, decât prin datorii”, a spus jurnalistul economic Radu Soviani, luni seară, la Antena 3.

Radu Soviani: Nu pot fi majorate toate pensiile cu 40%

„Dacă mă întrebați pe mine există un anumit spațiu destul de mare pentru majorarea pensiilor, nu cu 40% și nu pentru toată lumea. Asta să ne fie foarte clar. (...) Pensiile de 1.000 - 1500 RON pot fi majorate și chiar există resurse să fie majorate cu 40%, ba poate chiar cu 50%.

Este vorba despre spațiul bugetar în ceea ce înseamnă cheltuielile cu dobânzile, pentru că Banca Națională și Mugur Isărescu țin dobânzile sus afectează triplu economia României ”, a mai spus Soviani.

Nu pot fi majorate toate pensiile cu 40%!

Jurnalistul economic Radu Soviani a făcut declarațiile luni seară la Antena 3, în cadrul emisiunii „Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu”.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close