Antena 3 CNN Actualitate Media Ambasada Israelului critică numirea Oanei Stănciulescu în CA al TVR

Ambasada Israelului critică numirea Oanei Stănciulescu în CA al TVR

Ambasada Israelului critică numirea Oanei Stănciulescu în CA al TVR
25 Mar 2016   •   16:59

Ambasada Statului Israel la Bucureşti şi-a exprimat îngrijorarea faţăt de numirea Oanei Stănciulescu în Consiliul de Administraţie (CA) al Televiziunii Române, transmiţând că unele afirmaţii ale jurnalistei au dus la identificarea ei cu lideri ai Mişcării Legionare, iar viziunile sale pot modifica prezentarea obiectivă a faptelor, scrie Adevărul.

„Ambasada Statului Israel la Bucureşti a aflat cu îngrijorare despre numirea într-o funcţie - cheie, în cadrul Televiziunii de Stat, a doamnei Oana Stănciulescu, jurnalist cu experienţă, dar cu nenumărate exprimări publice antisemite şi simpatii vădite faţă de Mişcarea Legionară.

Amintim că, prin afirmaţiile sale, doamna Stănciulescu a pus la îndoială existenţa Holocaustului şi s-a identificat cu lideri ai Mişcării Legionare, responsabili pentru ororile Holocaustului din România.

Dorim să atragem atenţia că o astfel de decizie poate avea un impact negativ semnificativ în ceea ce priveşte prezentarea obiectivă a faptelor istorice şi promovarea valorilor democraţiei, cu precădere asupra noilor generaţii, vulnerabile în faţa unor eventuale dezinformări“, transmite ambasada Statului Israel la Bucureşti.

 

×
Subiecte în articol: oana stanciulescu
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close