Antena 3 Actualitate Media Dan Andronic: Ne paște o nouă Revoluție Bolșevică?

Dan Andronic: Ne paște o nouă Revoluție Bolșevică?

14 Iun 2020   •   10:14
Dan Andronic: Ne paște o nouă Revoluție Bolșevică?
Sursa foto: Foto: Hepta

Jurnalistul Dan Andronic, într-un editorial în EVZ, face o paralelă între ce se întâmplă în această perioadă în SUA, cu Revoluția din Octombrie sau Revoluția Culturală din China.

Sloganul „Black Lives Matter” le servește perfect democraților din SUA, iar furia populară le-a servit pe tavă un pretext pentru a demara o campanie agresivă îndreptată împotriva lui Donald Trump.

Dan Andronic afirmă că evenimentele actuale prevestesc întoarcerea la vechi forme de cenzură, agresive și violente.

”Civilizația occidentală a fost construită pe principii democratice, pe respectul față de opinia celuilalt, pe meritocrație, egalitate în drepturi, ceea ce înseamnă cu totul altceva decât înlăturarea unor instituții vitale, schimbarea brutală a opticii asupra unor personaje istorice ca un prim pas spre nivelarea valorilor. Sunt sigur că în perioada următoare vom asista la forme noi de cenzură, la instaurarea unei noi Poliții a Gândirii. Va fi din ce în ce mai greu să te exprimi. Ne vom întoarce la perioada Gulagului, sau a lagărelor de reeducare chineze”, spune Dan Andronic în EVZ.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close