Antena 3 CNN Actualitate Media Premiere AGERPRES la ONU - primul Facebook Messenger NewsBot din România și documentarul "Tărâmul dintre ape"

Premiere AGERPRES la ONU - primul Facebook Messenger NewsBot din România și documentarul "Tărâmul dintre ape"

Premiere AGERPRES la ONU - primul Facebook Messenger NewsBot din România și documentarul "Tărâmul dintre ape"
01 Dec 2016   •   11:39

Agenția Națională de Presă lansează miercuri, la sediul ONU din New York, primul Facebook Messenger NewsBot din România - AGERPRES NewsBot și documentarul video "Tărâmul dintre ape", o poveste despre Delta Dunării spusă de oameni pentru care țara noastră va fi mereu acasă.

AGERPRES NewsBot îi ajută pe utilizatorii de Facebook să identifice cele mai importante știri ale Agenției, într-un mod ușor, interactiv și practic. Astfel, cei care vor accesa AGERPRES NewsBot vor putea citi, utilizând Facebook Messenger, știri în limba engleză din domeniile Cultură, Economic, Politică și Sport.

Mai mult, utilizatorii AGERPRES NewsBot se pot abona la un rezumat săptămânal al celor mai importante știri, care va fi livrat în fiecare zi de duminică, la ora 15,00. În România, AGERPRES NewsBot va fi disponibil începând cu data de 1 decembrie, ora 13,00. De asemenea, în curând, va fi disponibilă și varianta în limba română.

AGERPRES NewsBot este parte a proiectului AGERPRES Innovation Lab, o inițiativă a Agenției Naționale de Presă dedicată creării unui mediu de inovare, care vizează testarea și implementarea celor mai noi tehnici de producție și distribuție media la nivel național și internațional.

Documentarul video "Tărâmul dintre ape", ce va fi prezentat în premieră la ONU, nu este doar o monografie a localităților care, de-a lungul istoriei, au fost strâns legate de destinul unei națiuni, ci un material care provoacă la o călătorie într-o lume în care totul pare desprins din alte timpuri și unde încercarea vine dintr-o singură întrebare: "Ce mai poate fi salvat, conservat și dat mai departe?".

Cu ajutorul filmărilor aeriene și al celor subacvatice, echipa AGERPRES Video a încercat să ilustreze cât mai bine realitatea unui loc, care nu este prezentat într-un mod turistic. Trailerul documentarului "Tărâmul dintre ape" poate fi urmărit pe canalul video online al Agenției de Presă.

De asemenea, întreg documentarul va fi disponibil online începând cu 1 decembrie, pe pagina de Facebook AGERPRES Video și pe site-ul public www.agerpres.ro.

Cele două premiere au loc în cadrul evenimentului organizat de Agenția Națională de Presă AGERPRES și Misiunea Permanentă a României pe lângă Organizația Națiunilor Unite.

Tot cu ocazia manifestării de la New York, AGERPRES va expune o parte din imensa sa arhivă fotografică, imagini care ilustrează cele mai importante momente din activitatea României la ONU, principalele operațiuni de menținere a păcii la care a participat țara noastră, dar și imagini care reflectă viața cultural-artistică, socială, sportivă și politică românească.

Evenimentul a beneficiat de sprijinul Băncii Comerciale Române (BCR), membră a Erste Group.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Facebook Messenger
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close