Presa internaţională, despre evoluţiile politice din România. France-Presse: România, situaţie îngrijorătoare după o ofensivă a majorităţii aflate la putere

de S.T.    |    03 Iul 2012   •   22:35
Presa internaţională, despre evoluţiile politice din România. France-Presse: România, situaţie îngrijorătoare după o ofensivă a majorităţii aflate la putere Foto: Intact Images

Agenţiile de ştiri Reuters şi France-Presse prezintă noile evoluţii politice din România, notând că ofensiva majorităţii parlamentare este "îngrijorătoare", riscând să conducă la un blocaj instituţional şi la blocarea reformelor economice solicitate de FMI.

"România, situaţie îngrijorătoare după o ofensivă a majorităţii aflate la putere", titrează Agenţia France-Presse, prezentând noile evoluţii politice de la Bucureşti. 

"Noua coaliţie de centru-stânga aflată la putere în România a lansat marţi o ofensivă în războiul împotriva preşedintelui de centru-dreapta, destituindu-l, printr-un vot-surpriză şi contestat, pe preşedintele Senatului, în ceea ce opoziţia a catalogat drept o lovitură de stat", scrie Isabelle Wesselingh, citată de Mediafax.

Evenimentele politice de la Bucureşti sunt comentate şi de Reuters, care notează că, "potrivit analiştilor politici, acţiunile USL ameninţă statul de drept şi separaţia puterilor în stat".

"Disputele politice au paralizat, efectiv, procesul decizional, conducând la întârzierea reformelor importante convenite în cadrul acordului de asistenţă financiară încheiat cu FMI", comentează Reuters.

x close