Antena 3 CNN Actualitate Media Radu Tudor: CNA e abilitat să protejeze când o instituţie de presă e supusă unor abuzuri, nu doar să dea sancţiuni

Radu Tudor: CNA e abilitat să protejeze când o instituţie de presă e supusă unor abuzuri, nu doar să dea sancţiuni

Radu Tudor: CNA e abilitat să protejeze când o instituţie de presă e supusă unor abuzuri, nu doar să dea sancţiuni
29 Oct 2013   •   15:31
În urma presiunilor la care Traian Băsescu supune Antena 3, Mihai Gâdea şi Radu Tudor au fost invitaţi la Parlament pentru o dezbatere în cadrul Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă.

După ce deputatul Mădălin Voicu, vicepreşedintele Comisiei, a declarat că Parlamentul nu poate face o anchetă, Radu Tudor a subliniat că în conformitate cu articolul 61 din regulamentul Camerei Deputaţilor acest lucru este posibil şi a mai fost făcut în cazul "Bordei", "modului în care s-au cheltuit banii din privatizări".

"Dacă dumneavoastră consideraţi că nu se poate face o comisie specială de anchetă pentru abuzurile şi îngrădirea libertăţii de exprimare în cazul Antena 3 din partea instituţiilor de forţă, atunci măcar să avem garanţia că există o anchetă parlamentară în interiorul acestei comisii", a spus Radu Tudor.

El a menţionat că raportul pe care îl va face Comisia parlamentară va sta la baza unei sesizări pe care Antena 3 o face către autorităţile europene.

Radu Tudor a mai adăugat că reprezentanţii CNA nu sunt abilitaţi doar să dea sancţiuni pentru greşeli, ci sunt abilitaţi şi să protejeze atunci când consideră că o instituţie pe care o monitorizează este supusă unor abuzuri.

Antena 3, supusă presiunilor lui Traian Băsescu. Mihai Gâdea face apel la Parlament să intervină pentru apărarea libertăţii presei
 


 

×
Subiecte în articol: radu tudor DNA urmareste Antena3
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close