Antena 3 CNN Actualitate "Medusa", dosarul drogurilor din școli. Opt inculpați, printre care și un minor, au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT

"Medusa", dosarul drogurilor din școli. Opt inculpați, printre care și un minor, au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT

Opt persoane, printre care și un minor, au fost trimise în judecată în dosarul denumit "Medusa", cel mai mare dosar de trafic de droguri din școli. Trei dintre cei care vindeau droguri în liceele de top din București şi-au recunoscut faptele.

"Medusa", dosarul drogurilor din școli. Opt inculpați, printre care și un minor, au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Iul 2023   •   18:40

În dosarul "Medusa", procurorii DIICOT au trimis în judecată opt inculpați, printre care și un minor, aceștia fiind acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc și deținerea de substanțe interzise pentru consumul propriu.

"Prin rechizitoriul din data de 28.06.2023, în cauza cunoscută public ”dosarul Medusa”, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a opt inculpați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu - un inculpat în stare de arest preventiv, doi în arest la domiciliu, patru aflați sub măsura controlului judiciar și un inculpat în stare de libertate”, anunță DIICOT.

De asemenea, au fost încheiate și acorduri de recunoaștere a vinovăției, trei dintre cei care vindeau droguri în şcoli recunoscându-și faptele.

Trei dintre cei implicați au constituit grupul în luna mai a anului trecut, iar pe parcurs, mai multe persoane, printre care și un minor de 15 ani, au aderat la această grupare care vindea droguri elevilor de la liceele de top din București.

Citește și: Operaţiune dramatică de salvare: Doi tineri au căzut cu maşina în Someş

"Inculpații au acționat pe mai multe paliere, de comandă și de execuție, constând în validarea aderării la grup a unor inculpați și integrarea lor, coordonarea vânzărilor către consumatori, aprovizionarea, respectiv comercializarea drogurilor de risc și mare risc, către consumatori de vârste tinere și foarte tinere.

În cauza au fost efectuate investigații financiare vizând tranzacțiile cu cryptomonedă realizate de către unii dintre inculpați”, se arată într-un comunicat de presă, potrivit Mediafax.

În urma perchezițiilor, anchetatorii au confiscat anumite cantități de droguri, telefoane mobile, cântare electronice, dar și sume de bani obținute în urma comercializării substanțelor interzise.

Inculpații trebuie să plătească, de asemenea, cheltuieli judiciare în valoare de 60.000 de lei.

×
Subiecte în articol: droguri droguri în şcoli DIICOT
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close