Antena 3 CNN Actualitate Membrii Guvernului Ciucă au depus jurământul la Palatul Cotroceni

Membrii Guvernului Ciucă au depus jurământul la Palatul Cotroceni

Premierul Nicolae Ciucă şi cei 20 de miniștri ai coaliției PSD-PNL-UDMR au depus jurământul de credință în fața președintelui Klaus Iohannis.

Membrii Guvernului Ciucă au depus jurământul la Palatul Cotroceni
Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea
de Adelina Miron    |    25 Noi 2021   •   15:30

Este ultimul pas pentru a avea un Guvern cu puteri depline care să pună capăt crizei politice.

Senatorii şi deputaţii s-au reunit joi în şedinţă comună pentru votul de învestire a guvernului propus de premierul desemnat Nicolae Ciucă.

Guvernul Ciucă a trecut de votul de învestire din Parlament. Coaliția PNL-PSD-UDMR a fost votată cu 318 voturi ”pentru”, 126 ”împotrivă” și 0 abțineri.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 25 noiembrie 2021, decretul pentru numirea Guvernului României.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a susținut un discurs de mulțumire în plenul Parlamentului după ce guvernul său a trecut de votul de învestire.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

„Doresc să mulțumesc tuturor celor care ne-au acordat votul de încredere, de asemenea, doresc să le mulțumesc celor care nu ni l-au acordat și cred că este foarte important să știți că am înțeles din tot ceea ce s-a exprimat că ne-am asumat o răspundere foarte mare. Am înțeles și recomandările făcute de cei care au luat cuvântul din partea opoziției.

Suntem un Guvern al României și vom face tot ceea ce este posibil să avem în centrul atenției noastre cetățeanul român și să facem ceea ce este cu putință, astfel încât să depășim problemele pe care le avem din cauza crizei Covid și să determinăm liniile de efort pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea României. Vă rog să ne dați voie să mergem și să ne apucăm de treabă”, a declarat Nicolae Ciucă în plenul Parlamentului.

Citește șiMarcel Ciolacu: "Pensionarii cu venituri mici vor primi un ajutor pentru a-şi plăti facturile în această iarnă"

×
Parteneri
Coldplay, la primul concert în România: „Mulțumim că ne-ați așteptat 25 de ani!”
x close