Antena 3 CNN Actualitate Autostrada Sibiu - Făgăraș: Șase oferte pentru tronsonul 2

Autostrada Sibiu - Făgăraș: Șase oferte pentru tronsonul 2

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat luni că au fost depuse şase oferte pentru construirea Tronsonului 2 al Autostrăzii Sibiu-Făgăraş.

Autostrada Sibiu - Făgăraș: Șase oferte pentru tronsonul 2
Sursa foto: Sorin Grindeanu/ Facebook
de Silvia Preda    |    27 Feb 2023   •   18:11

"Au fost depuse șase oferte pentru construcția Tronsonului 2 al Autostrăzii Sibiu-Făgăraș!

Pentru proiectare și execuția celor aproximativ 20 de km ai acestui lot (Avrig-Arpașu de Jos) au depus oferte constructori și asocieri de constructori din Ucraina, Turcia și Italia, dar și ai subsidiarei din România a unei companii din Austria.

Câștigătorul contractului va avea la dispoziție maximum 48 de luni (12 proiectare și 36 execuție) și 1,71 miliarde de lei (fără TVA), pentru a finaliza proiectul.

Citiţi şi: Prima autostradă din România monitorizată video. Mașinile care depășesc viteza legală vor fi fotografiate de un sistem inteligent

Autostrada Sibiu-Făgăraș (68,05 km) este formată din 4 tronsoane și face parte din Intercoridorul Moldova-Transilvania al rețelei de transport european TEN-T Coprehensive.

Construcția aceste autostrăzi va finanțată din fonduri europene alocate prin Programul Transport", a scris Sorin Grindeanu, luni, pe pagina sa de Facebook.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close