Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu: "Vor mai urma investiții astfel încât să folosim la capacitate maximă Portul Constanța"

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu: "Vor mai urma investiții astfel încât să folosim la capacitate maximă Portul Constanța"

 Vor mai urma investiții în perioada următoare astfel încât să folosim la capacitate maximă Portul Constanța, a anunțat marți ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu: "Vor mai urma investiții astfel încât să folosim la capacitate maximă Portul Constanța"
de Alexandra Dima    |    19 Apr 2022   •   15:18

Ministrul Transporturilor a declarat marţi că săptămâna trecută Guvernul a alocat 200 de milioane de lei din fondul de rezervă pentru Portul Constanța.

„Un pic peste 100 de milioane pe procedură de urgență pentru reabilitarea a 35 de linii din cele 97 sau 98 care sunt în acest moment nefolosite, astfel încât să putem rapid să le reabilităm, diferența până la 200 de milioane este o sumă necesară pentru a demera procedurile pe legea achizițiilor normale pentru a reabilita diferența de 60 și ceva de linii”, a spus Sorin Grindeanu.

Acesta a mai anunţat că peste 300 de vagoane au fost îndepărtate de pe linii.

„Cei de la ANAF au sechestru pe vagoanele CFR Marfă. Să urmeze și ei, vom avea o discuție, o procedură rapidă astfel încât cele 350 de vagoane rămase în acest moment în Portul Constanța din 700, câte erau în urmă cu 3 săptămâni, să poată fi valorificate rapid și liniile să fie eliberate”, a precizat Grindeanu.

Ministrul susține că aceste lucrări sunt necesare pentru creșterea capacității Portului Constanța pe zona feroviară.

„Vor mai urma investiții în perioada următoare astfel încât să folosim la capacitate maximă Portul Constanța”, a mai declarat ministrul Transporturilor.

 

×
Subiecte în articol: Sorin Grindanu
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close