Antena 3 CNN Actualitate Noi unităţi de învăţământ, închise din cauza gripei porcine

Noi unităţi de învăţământ, închise din cauza gripei porcine

Noi unităţi de învăţământ, închise din cauza gripei porcine
Sursa foto: Gripa
15 Noi 2009   •   09:43

Gripa nouă închide mai multe şcoli, grădiniţe şi licee din ţară. Ministerul Sănătăţii a anunţat că nu se vor face ore, toată săptămâna viitoare, în unităţile de învăţământ în care au fost depistate mai multe cazuri de îmbolnăvire. În plus, unele şcoli în care ar fi trebuit să se reia activitatea, rămân închise. 98 de cazuri noi au fost nregistrate în ultimele două zile.

Cele mai multe cazuri noi, 36 la număr, au fost înregistrate în Capitală. Nu mai puţin de 12 unităţi de învăţământ rămân închise până la data de 20 noiembrie, a anunţat Ministerul Sănătăţii. Astfel, la liceele Emil Racoviţă, Iulia Haşdeu şi George Cosbuc nu se vor ţine cursuri. Ancheta epidemiologică a demonstrrat că la Liceele Marin Preda, Goethe şi Mihai Viteazu mai există riscul îmbolnăvirii, dacă se reiau orele. Aşa că acestea vor rămâne, în continuare, închise.

În aceeaşi situaţie se află mai multe unităţi de învăţământ din ţară. În Cluj, unde au fost înregistrate cinci cazuri noi, în ultimele 24 de ore, se suspendă cursurile la Liceul pentru persoane cu deficienţe de vedere. Nouă cazuri au fost decoperite în Dolj. Aici, două şcoli generale din Craiova îşi închid porţile. Totodată, vor fi suspendate activităţile de la Colegiul Naţional Cantacuzino ? Dâmboviţa.

Şi în Suceava, copiii de la o grădiniţă particulară au fost trimişi, pentru o săptămână, din cauza gripei AH1N1.

Antena 3

×
Subiecte în articol: gripa porcina scoli inchise AH1N1
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close