Antena 3 CNN Actualitate Oameni nevăzători aflaţi la capătul puterilor. Fiul lor orb şi cu retard mintal nu mai primeşte ajutor social

Oameni nevăzători aflaţi la capătul puterilor. Fiul lor orb şi cu retard mintal nu mai primeşte ajutor social

Oameni nevăzători aflaţi la capătul puterilor. Fiul lor orb şi cu retard mintal nu mai primeşte ajutor social
Sursa foto: Foto: chestertheatre.wordpress.com
19 Dec 2012   •   07:49

O familie de nevăzători din Năvodari, judeţul Constanţa, se află în mare dificultate. Fiul lor, în vârstă de 26 de ani, de asemenea nevăzător şi cu retard mintal, nu mai primeşte ajutorul social pe motiv că actele medicale nu sunt bune. După ce a fost trecut prin mai multe comisii de evaluare, gradul de handicap al tânărului a fost schimbat, chiar dacă problemele pe care le are sunt foarte grave şi are nevoie de îngrijire permanentă. Mai mult, certificatul care îi atestă candicapul nu mai este permanent, ci valabil doar un an.

Lucian Hriţcu are 26 de ani. S-a născut nevăzător şi cu retard mental sever. Boala l-a împiedicat să se dezvolte normal, aşa că părinţii, de asemenea nevăzători, au fost nevoiţi să aibă în permanenţă grijă de el. Acum nu mai au nici din ce să îl întreţină.

După mai multe examinări ale comisiilor, specialiştii au schimbat gradul de handicap al băiatului şi au stabilit că certificatul este emis doar pentru o perioadă de un an

Cei de la Asistenţă socială spun însă că situaţia se va remedia , fiind vorba doar de câteva nereguli de ordin birocratic.

Dosarul familiei Pasat se afla acum pe masa Comisiei Superioare a Persoanelor cu Handicap pentru o nouă evaluare.


.
     

×
Subiecte în articol: ajutor social
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close