Antena 3 CNN Actualitate Credincioşii ignoră restricţiile şi se duc la Iaşi, de hramul Sfintei Parascheva. Primar: Din 8 octombrie nu mai vorbim de pelerini

Credincioşii ignoră restricţiile şi se duc la Iaşi, de hramul Sfintei Parascheva. Primar: Din 8 octombrie nu mai vorbim de pelerini

La o zi după ce autorităţile centrale au anunţat interzicerea accesului la ceremoniile religioase pentru nerezidenţi, credincioşii continuau să vină la Iaşi, pentru manifestaţiile religioase dedicate Sfintei Parascheva.

Credincioşii ignoră restricţiile şi se duc la Iaşi, de hramul Sfintei Parascheva. Primar: Din 8 octombrie nu mai vorbim de pelerini
de Adrian Iclozan    |    06 Oct 2020   •   18:11

Cei care au ajuns deja în municipiu, mulţi fiind însoţiţi de membri ai familiei, spun că nu le este frică de coronavirus.  Marţi, coada de credincioşi se întindea doar în curtea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Însă este neclar ce se va întâmpla în perioada următoare.

Chiar şi în ipoteza, improbabilă, că la ceremoniile religioase vor participa doar ieşeni, aglomeraţia va fi inevitabilă, după cum avertizează reprezentanţii Bisericii Ortodoxe.

"Interzicerea deplasării celor din alte localităţi în localitatea în care are loc o sărbătoare religioasă este suprinzătoare. Nu ştim în ce măsură ea va putea fi implementată la modul practic. Dacă sunt din municipiul Iaşi, coada se va putea extinde dincolo de curtea Mitropoliei pentru că vorbim despre un oraş de aproximativ 400.000 de locuitori", a avertizat Marian Timofte, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Iașilor, conform presei locale.

Racla Sfintei nu va mai fi scosă din lăcaşul de cult

Mitropoliei Moldovei și Bucovinei a anunţat, marţi, că racla Sfintei Parascheva nu va mai fi scoasă pe data de 8 octombrie, în scopul evitării aglomeraţiei.

Interdicţia pelerinilor la racla Sfintei Parascheva este reconfirmată de Prefectură, instituţie potrivit căreia "persoanele care sunt din alte județe ale României nu vor putea ajunge la racla Sfintei Cuvioase Parascheva (...) Toți pelerinii care se vor așeza la coadă vor fi legitimați de autorități".

La rândul său, primarul municipiului, Mihai Chirică, a confirmat , într-o intervenţie la Antena 3, că, din 8 octombrie, "nu mai vorbim de pelerini".

Primarul din Voluntari, Florin Pandele, cunoscut pentru pelerinajele organizate în trecut la Iaşi, de hramul Sfintei Parascheva, a acuzat Guvernul că permite "jocul la păcănele şi alegerile" în vreme ce acelora care dorsesc să se încarce spiritual le este interzis acest drept.

×
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close