Antena 3 CNN Actualitate Parlamentarii au găsit bani pentru salarii mai mari ale preoţilor

Parlamentarii au găsit bani pentru salarii mai mari ale preoţilor

Parlamentarii au găsit bani pentru salarii mai mari ale preoţilor
Sursa foto: preoti
16 Apr 2009   •   08:00

În săptămâna mare, politicienii vor să se pună bine cu biserica. Astfel, Partidul Democrat Liberal doreşte să iniţieze în parteneriat cu biserica un program prin care statul să subvenţioneze proiectele de asistenţă socială cu 80%. În acest sens va depune un proiect de lege, iar programul ar urma să fie complementar cu ajutorul acordat deja persoanelor cu nevoi speciale. Între timp deputaţii au hotărât să majoreze salariile preoţilor,

Vicepreşedintele PDL, Raluca Turcan, a menţionat că programul ar urma să se adreseze persoanelor aflate în nevoie, familiilor cu mulţi copii, copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate sau familiilor monoparentale, precum şi bătrânilor şi bolnavilor care sunt incluşi în sistemul de protecţie socială a statului, dar vor putea primi o asistenţă complementară prin acest proiect.
Aceştia vor primi toate serviciile de asistenţă, de la îmbrăcăminte, hrană, adăpost, asistenţă medicală, de recreere şi educativă. Serviciile vor putea fi acordate în biserici, în instituţii speciale, dar şi la domiciliul celor cărora li se adresează, scrie Cotidianul.
De asemenea, Parlamentul a adoptat ordonanţa de urgenţă a guvernului Tăriceanu ce majorează salariile preoţilor.
Potrivit ordonanţei emise de Executiv anul trecut, de majorări beneficiază 15.200 de clerici. Dintre aceştia, aproape 11.000 sunt asimilaţi profesorilor, iar aproape 4.300 sunt asimilaţi personalului didactic cu studii medii.

Antena3.ro

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close