Antena 3 CNN Actualitate Pelerinii s-au aliniat la o coadă kilometrică pentru a se ruga la moaştele Sfintei Parascheva. 30.000 de oameni au ajuns deja la Iaşi

Pelerinii s-au aliniat la o coadă kilometrică pentru a se ruga la moaştele Sfintei Parascheva. 30.000 de oameni au ajuns deja la Iaşi

Pelerinii s-au aliniat la o coadă kilometrică pentru a se ruga la moaştele Sfintei Parascheva. 30.000 de oameni au ajuns deja la Iaşi
de O.P.    |    12 Oct 2012   •   06:00
Peste 30 de mii de pelerini au ajuns la Iaşi la cel mai mare pelerinaj din ţară. Aceştia şi-au petrecut toată noaptea rugându-se la moaştele Sfintei Parascheva.

Cei in vârstă s-au rugat pentru sănătate, iar tinerii pentru locuri de munca mai bune. A fost o noapte răcoroasă la Iaşi, aşa că autorităţile le-au oferit credincioşilor cafea şi ceai cald.

Coada de pelerini s-a întins toată ziua pe mai bine de un kilometru. Sunt oameni veniti de departe care nu au dormit şi nu au mâncat de ore întregi. Aşa că o farfurie cu mâncare şi o băutură caldă au fost binevenite.

Cu icoane într-o mână şi pachetul cu mâncare în alta, pelerinii au îndurat mai uşor orele de stat la coadă înainte de a ajunge în faţa raclei sfinte.

După rugăciunea în faţa moaştelor, oamenii se simt mai bine. Sunt convinşi că Sfânta Parascheva îi ajută, iar pentru unii dintre ei a făcut chiar minuni.

Ca în fiecare an, pelerinii au adus cu ei lucruri pe care au ţinut neapărat să le atingă de racla cu sfintele moaşte, ca să le poarte noroc.

Cei care nu au mai găsit un loc de cazare în oraş au dormit fie în curtea mitropoliei, fie chiar în biserică.





×
Subiecte în articol: pelerinaj pelerini
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close