Antena 3 CNN Actualitate Poliţia Animalelor opreşte temporar sacrificarea cailor din Letea

Poliţia Animalelor opreşte temporar sacrificarea cailor din Letea

Poliţia Animalelor opreşte temporar sacrificarea cailor din Letea
Sursa foto: Foto:.livingwilderness.com
20 Mai 2011   •   14:19
Update 19.14 - Camionul care a plecat vineri dimineaţă oraşul Sulina, cu aproape 50 de cai crescuţi în stare de semi-sălbăticie, îndreptându-se către un abator din ţară a plecat în jurul orei 18.30 din oraşul Tulcea, potrivit Agerpres. Poliţia Rutieră şi Poliţia Deltei au oprit camionul pentru control la Tulcea, însă după 15 minute, şoferul şi-a continuat drumul susţinând că se îndreaptă spre oraşul Brăila.

Poli
ţia Animalelor a cerut Poliţiei Rutiere să oprească în trafic tirul care transportă caii din Letea către abatorul din judeţul Covasna, în care urmează să fie sacrificaţi.

Reprezentanţii Poliţiei Animalelor susţin că omorârea animalelor a fost pusă la cale de Primăria Letea şi au cerut abatorului din Covasna să oprească sacrificarea acestora. Cele 70 de animale au fost prinse deja şi trimise la abatoare.

Autorităţile susţin ba că cei 70 de cai au anemie infecţioasă, boală contagioasă şi incurabilă, ba că "mănâncă iarba vacilor".

Nimeni nu spune însă ce caută vacile sătenilor într-o zonă protejată, Pădurea Letea, care ar trebui să fie înconjurată cu gard de sârmă ghimpată.
 

×
Subiecte în articol: cal
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close