Antena 3 CNN Actualitate Poliţiştii din toată ţara refuză să îi mai amendeze pe şoferi şi aplică doar avertismente

Poliţiştii din toată ţara refuză să îi mai amendeze pe şoferi şi aplică doar avertismente

Poliţiştii din toată ţara refuză să îi mai amendeze pe şoferii care încalcă regulile de circulaţie şi aplică doar avertismente.

Poliţiştii din toată ţara refuză să îi mai amendeze pe şoferi şi aplică doar avertismente
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Alin Tarnovschi    |    07 Dec 2021   •   18:58

Poliţiştii au înlocuit, în ultimele zile, amenzile cu avertismentele pentru şoferii români prinşi în timp ce încălcau regulile, în semn de protest.

Aşa cum a fost anunţat încă înainte de Ziua Naţională a României, poliţiştii au înlocuit amenzile cu avertismente, iar Sindicatul Europol a început să posteze, de câteva zile, dovezile refuzului agenţilor de a mai aplica amenzi.

Astfel, şoferii din judeţe precum Constanţa, Dolj, Bihor, Olt, Bacău, Neamţ, Prahova, Suceava, Mehedinţi, Călăraşi sau Giurgiu, au fost "iertaţi" de poliţişti şi, în loc de amenzi, au primit doar avertismente.

"De la 1 Decembrie recomandarea noastră către poliţişti este să fie mai empatici cu cei care încalcă legea contravențională şi să aplice avertismente scrise şi verbale. În 13-15 decembrie vom protesta în faţa prefecturilor din toată ţara.

În 16 decembrie vom fi în faţa MAI unde vom protesta. În 17 decembrie, în premieră, vom protesta în faţa partidelor de guvernământ PSD, PNL, UDMR având o singură revendicare: aplicarea legii salarizări începând cu 1 ianuarie 2022. Dacă acest lucru nu se va întâmpla colegii noştri deja strâng notificări pe care le vom depune la angajator prin care vom refuza să mai efectuam ore suplimentare", a declarat Cosmin Andreica, preşedintele Sindicatului Europol la Antena 3.

Poliţiştii ameninţă cu proteste majore, chiar de Ziua Naţională: "Nu mai acceptăm să fim folosiți pe post de mercenari ai interdicțiilor"

Europol: "De la 1 Decembrie, în semn de protest, nu vom mai amenda niciun român"

"Nu mai acceptăm să fim folosiți pe post de mercenari ai interdicțiilor aplicate în numele COVIDULUI. Nu mai acceptăm să îndeplinim sarcini pe care nu le avem în fișa postului. Nu mai suntem dispuși să rămânem fraierii sistemului bugetar, în timp ce pentru alte categorii bugetare, Legea salarizării deja se aplică în integralitate. În 2017, PSD-ul, aflat la guvernare, ne-a spus că noi nu contăm. Ne-a spus că prioritate în acordarea drepturilor salariale o au medicii și cadrele didactice. Am înțeles și am așteptat spășiți să ne vină rândul la normalitate și decență salarială. Însă cu toții am fost înșelați de noul Guvern PNL, care la finalul lunii decembrie 2020 a hotărât să facă economie tot pe spatele nostru, al polițiștilor și rezerviștilor MAI. Polițiștii nu vor salarii mărite, ci vor doar plata acelor drepturi prevăzute încă din anul 2017 în Legea salarizării. Din 2007 polițiștii nu au mai avut parte de măriri salariale. Norocul nostru a fost creșterea salariului minim pe economie, pentru că altfel, aveam și acum salariu de 1100 lei, cum era în 2013", mai spun sindicaliștii Europol.

Calendarul de proteste începe cu data de 1 decembrie 2021, când polițiștii sunt sfătuiți "să manifeste indulgență maximă față de cetățenii care săvârșesc contravenții și să sancționați în primul rând cu AVERTISMENT scris/verbal".

În perioada 1-31 decembrie vor completa notificările către unități, în care își vor exprima dezacordul de a mai efectua ore suplimentare și de a mai îndeplini sarcini anti-covid pe care polițiștii nu le aveau în fișa postului, începând cu 1 ianuarie 2022.

Proteste vor avea loc în 13-15 decembrie 2021 în fața Prefecturilor în anumite județe, în data de 16 decembrie 2021 între 10:00 – 14: 00, în fața MAI, în data de 17 decembrie 2021, între 10:00-12:00, în fața sediului PSD, iar între orele 12:00-14:00 în fața sediului PNL, urmând ca între 14:30-16:00 protestul să fie în fața sediului UDMR.

"Va fi pentru prima dată când polițiștii vor protesta în fața sediilor partidelor politice care asigură guvernarea țării și asta pentru a le aduce aminte că Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, pe care au votat-o toate partidele, trebuie să fie aplicată fără nicio excepție, de la 1 ianuarie 2022", se mai arată într-un comunicat al sindicaliştilor Europol.

×
Subiecte în articol: Sindicatul Europol
Parteneri
Iubita lui Eduard Giosu rupe tăcerea: ”Abia respira! Ei făceau glume!”
x close