Antena 3 CNN Actualitate Primul interviu cu Silviu Ionescu: "Nu mă simt vinovat în niciun fel de accidentul din Singapore" (VIDEO)

Primul interviu cu Silviu Ionescu: "Nu mă simt vinovat în niciun fel de accidentul din Singapore" (VIDEO)

Primul interviu cu Silviu Ionescu: "Nu mă simt vinovat în niciun fel de accidentul din Singapore" (VIDEO)
Sursa foto: ionescu
07 Ian 2010   •   22:11

Fostul ataşat al României în Singapore, Silviu Ionescu, suspectat că a ucis un bărbat cu maşina ambasadei, spune că nu are nicio legătură cu incidentul. Pentru prima dată de la accident, el a acceptat să dea un interviu. În acest timp, Ambasadorul României în Singapore a mers la Ministerul de Externe de acolo pentru a da explicaţii.

?Nu mă simt vinovat în niciun fel nici de modul ulterior în care am tratat problema. Le-am spus că ne pare rău că maşina ambasadei este implicată dar nu este vina noastră? a spus Ionescu.

Bănuit că a lovit în Singapore trei oameni cu maşina ambasadei, Silviu Ionescu vorbeşte calm şi liniştit despre accident. El contrazice declaraţiile martorilor poliţiei din Singapore.

?Nu era vorba de nicio tânără, eu am fost cu altcineva în maşina, nu era vorba de nicio tânără, deci e o confuzie. Eu veneam de la două acţiuni oficiale, la care toată lumea m-a văzut că eram în costum, cravată. Deci e o confuzie sau reavoinţă. Presa din Singapore face speculaţii. Cu primul taxi am mers 10 minute. Nu se poate ajunge în 10 minute de la ambasadă în zona industrială? a adăugat el.




În opinia diplomatului român, lucrurile stau foarte simplu. Maşina a fost furată din faţa ambasadei. Hoţii au reuşit să deschidă portiera şi au găsit cheile de rezervă. Totuşi, poliţiştii din Singapore nu au descoperit urme de forţare asupra limuzinei.

?În faţa ambasadei nu există pază. Nu avem reciprocitate şi nici ei nu ne acordă nouă. Marea majoritate a ambasadelor nu au pază. Sper ca ancheta să se desfăşoare corect şi să scoată la iveală adevarul? spune diplomatul.

Familia bărbatului care şi-a pierdut viaţa după ce a fost lovit de maşina ambasadei României aşteaptă însă clarificarea lucrurilor. Oficial, spun ei, nimeni nu le-a cerut scuze.

Ancheta din România este abia la început. Pe masa procurorilor Parchetului Curţii Supreme a ajuns cercetarea poliţiei din Indonezia. Pentru elucidarea acestui caz e necesară audierea martorilor din Indonezia, printr-o comisie rogatorie, dar şi a diplomatului român.

Observator

×
Subiecte în articol: singapore silviu ionescu diplomat
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close