Antena 3 CNN Actualitate Protest în fața secției de Poliție unde lucra agentul care a lovit-o mortal pe Raisa: "Acest copil a murit nevinovat"

Protest în fața secției de Poliție unde lucra agentul care a lovit-o mortal pe Raisa: "Acest copil a murit nevinovat"

Părinții din cartierul în care locuia Raisa, fetița de 11 ani care și-a pierdut viața joi, după ce a fost lovită mortal pe trecerea de pietoni, au ieșit în stradă, în fața secției din Sectorul 1 unde lucra agentul de Poliție care era la volan și care a provocat teribilul accident.

Protest în fața secției de Poliție unde lucra agentul care a lovit-o mortal pe Raisa: "Acest copil a murit nevinovat"
de Mia Lungu    |    15 Ian 2022   •   17:40

"Dreptate pentru Raisa!" au scris, pe asfalt, oamenii, folosind lumânări în memoria fetiței care s-a stins joi și a fost înmormântată sâmbătă. Aceștia s-au strâns să protesteze și să ceară măsuri urgente pentru ca agentul de Poliție să fie tras la răspundere.

Avocatul familiei fetiței ucise când traversa strada, dezvăluiri exclusive din anchetă

În timp ce familia îndurerată își ia adio pentru totdeauna de la Raisa, șefii Poliției dau din colț în colț în această anchetă. Nu pot, nici până acum, să explice unde se grăbea agentul care nici măcar nu a încercat să frâneze când cele două fete i-au apărut în față pe trecerea de pietoni.

Între timp au început audierile în cazul tragicului accident, iar martorii au făcut și ei, pe parcusul acestor zile, mărturii șocante.

"Ancheta se desfășoară pe repede înainte, pentru că s-au făcut mai multe audieri. Eu am participat aseară la prima audiere - a fost audiată acea doamnă care lucra la magazinul din colț și de fapt informațiile că a fost mutată cu bocancul s-au transformat din informații de presă în probe în dosar.

Martorul spunea că fetița era inconștientă și nu mișca și a observat cu polițistul a mers fetiță pe care a mișcat-o cu bocancul și a întors-o pe o parte. Apoi au venit doi bărbați care l-au întrebat pe polițist de ce mișcă victima și i-au spus să sune la Salvare.

Apare în declarația martorei un Duster alb în care a fost urcat polițistul cu alți polițiști, care și ei la rândul lor vor trebui audiați. După ce s-au inflamat spiritele acel Duster a plecat. Deci, sunt multe elemente care ar trebui clarificate".

Șeful Poliției Capitalei, prima reacție în cazul copilei ucise de mașina unui polițist

Polițistul care a omorât o fetiță în accidentul de joi, din Capitală, și a rănit o alta, a fost pus la dispoziție, declară șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet: "având în vedere măsura dispusă de către procurorul de caz, conform statutului polițistului, în calitate de șef al Poliției Capitalei, am dispus retragerea de pe funcție și punerea lucrătorului la dispoziție".

Bogdan Berechet a precizat că "polițistul respectiv era în timpul programului, dar nu se afla într-o misiune urgentă".

„În ceea ce privește informațiile vehiculate în spațiul public, conform cărora purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei a transmis informații eronate cum că polițistul era în misiune, iar procurorul care a făcut astăzi declarații a afirmat că polițistul nu era în misiune, doresc să clarificăm această situație, respectiv faptul că polițiștii se află în misiune atâta timp cât se află în timpul programului.

Declarațiile domnului procuror se refereau la faptul că din anchetă a reieșit că polițistul nu era într-o misiune urgentă. Noi am informat că polițistul se află în misiune desfășurând activități specifice polițienești”, a spus Berechet.

Şeful Poliției Capitalei a refuzat să spună unde se grăbea polițistul, spunând doar că "a fost trimis pentru îndeplinirea mai multor atribuțiuni de serviciu de către șeful său".

×
Subiecte în articol: protest sectia Politie agent masina Raisa
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Cod roșu de caniculă în România. Avertizări meteo de vreme extremă de la ANM
x close