Antena 3 CNN Actualitate Publicaţii din România şi Ungaria, atacate de gruparea de hackeri Anonymous

Publicaţii din România şi Ungaria, atacate de gruparea de hackeri Anonymous

Paginile mai multor publicații pro-guvernamentale din Ungaria au fost atacate de gruparea de hackeri Anonymous. De asemenea, site-urile româneşti Tion şi Aradon, au fost atacate, în această dimineaţă, de aceiaşi hackeri, pe modelul din Ungaria.

Publicaţii din România şi Ungaria, atacate de gruparea de hackeri Anonymous
Sursa foto: Pixabay
de Georgiana Adam    |    28 Mar 2022   •   20:31

După ce le-au cerut ruşilor să-l înlăture de la putere pe Vladimir Putin, pentru a opri războiul din Ucraina, hackerii de la Anonymous vin cu un mesaj, de această dată, către poporul ungar.

"Guvernul ungar și premierul Viktor Orbán, între timp, continuă să acționeze precum cai troieni pentru Kremlinul din Europa, blocând orice acțiune în sprijinul poporului ucrainean și sancțiuni împotriva Rusiei. Ei trebuie să decidă singuri cu cine stau. Nu ezitați să impuneți sau nu sancțiuni.

Nu ezitați să opriți sau nu comerțul cu Rusia. Nu e timp de pierdut. E timpul să te hotărăști în sfârșit. Acest război trebuie să se termine. Nu mai fi un cal troian din Kremlin. Nu mai fi o marionetă a lui Vladimir Putin. Nu mai răspândiți propaganda rusă. Acesta este un avertisment. Suntem anonimi. Suntem o legiune. Nu te vom ierta. Nu uităm. Contați pe noi",  au transmis membrii Anonymus.

De asemenea, site-urile tion.ro și aradon.ro au fost atacate, în această dimineață, de hackerii de la Anonymous.

Potrivit pressalert.ro, cei care au intrat pe aceste site-uri au fost întâmpinați de o pagină pe care scria în limba maghiară ”acest site face parte din mass media de propagandă guvernamentală.

"Ţi-am adus adevărul! Propagandă în loc de presă independentă!". Pe pagina respectivă au fost postate mai multe videoclipuri și mesaje împotriva premierului maghiar Viktor Orban, toate având legătură cu campania electorală din Ungaria.

Pagina care apare acum pe cele două site-uri este semnată la final Anonymous.

Tion.ro, aradon.ro și celelalte site-uri din fosta rețea austriacă Inform Media au fost vândute unei firme din Ungaria.

Până acum reprezentanții celor două site-uri nu au făcut niciun comentariu.

Citiţi şi: Mesajul hackerilor de la Anonymous către ruşi: "Doar voi puteţi încheia paşnic acest conflict!'

×
Subiecte în articol: hackeri Anonymous publicaţii România Ungaria
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close