Antena 3 CNN Actualitate Rămășițele unei rachete, găsite pe plajă la Gura Portiţei | ISU a intervenit de urgență

Rămășițele unei rachete, găsite pe plajă la Gura Portiţei | ISU a intervenit de urgență

Au fost găsite rămășiţe dintr-un proiectil militar pe litoralul românesc al Mării Negre între Gura Portiţei şi Periboina. Echipajele ISU au intervenit de urgenţă.

de Ştefan Petrică    |    16 Ian 2023   •   10:32

În urmă cu o săptămână, au avut loc exerciții militare cu muniție reală în Poligonul din Babadag, tocmai de aceea se ia în calcul ca acele rămăşiţe găsite să provină în urma exerciţiilor.

Există și posibilitatea ca acestea să provină din războiul care se desfășoară la granițele României.

În momentul în care s-a sunat la 112 și s-a anunțat prezența acestor rămășițe pe plaja de la Gura Portiței, imediat la fața locului s-au deplasat cei de la ISU Tulcea și cei de la ISU Constanța.

Aceştia au ridicat obiectul respectiv, iar în cursul zilei de astăzi reprezentanți de la MAPN îl vor evalua pentru a vedea provenienţa acestuia.

Din sursele Antena 3 CNN, se pare că aceste elemente au provenienţă rusească, ceea ce înseamnă că provin din conflictul ruso-ucrainean care se desfășoară la graniţele ţării noastre.

"În cursul serii de 15.01.2022, echipajul pirotehnic din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța a fost solicitată să intervină pentru ridicarea unui element presupus a fi de muniție, scos la mal de valuri, în zona Periboina – Săcele.

La fața locului, echipajul format din trei subofițeri și un ofițer a identificat obiectul ca fiind booster de rachetă. Acesta a fost ridicat și depozitat, iar, în cursul zilei de astăzi, 16.01.2023, va fi predat structurilor specializate din cadrul Ministerului Apărării Naționale. Obiectul nu prezintă niciun pericol, fiind vorba despre componenta care propulsează racheta (motorul rachetei)", potrivit ISU Dobrogea.

Persoanele care găsesc elemente de muniţie au obligaţia să apeleze numărul unic 112, să anunţe primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliţie.

×
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close