Antena 3 CNN Actualitate Rareş Bogdan: "Rusia pregăteşte cea mai mare ofensivă spre Nikolaev şi Odesa!" | Bogdan Chirieac: "Cel mai mare dezastru pentru România"

Rareş Bogdan: "Rusia pregăteşte cea mai mare ofensivă spre Nikolaev şi Odesa!" | Bogdan Chirieac: "Cel mai mare dezastru pentru România"

Pericolul războiului devine real pentru România și total pentru Republica Moldova dacă Rusia capturează Odesa și Nikolaev și se apropie, prin Ucraina, de gurile Dunării la Reni și Ismail.

de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Mar 2024   •   13:14

Avertismentul este lansat Rareș Bogdan, europarlamentar și prim-vicepreședinte PNL.

"Kiev-ul a fost bombardat azi-noapte. Știu că se pregătește cea mai mare ofensivă spre Nikolaev și Odesa. Am văzut declarațiile lui Putin și Medvedev legate de gurile Dunării și de testamentul lui Petru cel Mare. Dacă Odesa și Nikolaev cad, iar Rusia se apropie de Reni și Ismail, aflate atât de aproape de Brăila, Galați, Tulcea, atunci România este într-un pericol real iar Republica Moldova este într-un pericol total", a spus Rareș Bogdan, citat de Antena 3 CNN.

"România este membră NATO, deci Rusia se oprește acolo. Dacă Ucraina nu primește muniție suficientă, sprijin financiar și militar, Putin își duce la îndeplinire planul: ocupă Odesa, ocupă gurile Dunării, ocupă Bugeacul, fostul teritoriu românesc aflat la Ucraina, și face joncțiunea cu Transnistria. Și în felul acesta face din Ucraina o țară nerelevantă din punct de vedere geostrategic, fără ieșire la mare.

Bogdan Chirieac: România ar putea avea graniță cu Rusia, dar Rusia nu va ataca România

Deci asta vrea Putin să facă încă de când a început ofensiva. În cazul României, sigur că da, pentru noi e cel mai mare dezastru, fiindcă o să avem graniță directă cu Federația Rusă, ceea ce nu e de bine, dacă mă întrebați.

Dar asta nu înseamnă că Federația Rusă va ataca România, fiindcă nu ataci România, ataci NATO.

Între timp, pentru că onorații politicieni sunt atât de deștepți și atât de preocupați, nu pui în acțiune acolo baterii anti-aeriene ultra sofisticate la Brăila, la Galați, la Tulcea, în așa fel încât dronele ucrainiene să nu le mai găsească localnicii? Poate să le găsească armata. 

După o matură și lungă căutare, armata n-a găsit nimic. Au găsit locuitorii din zonă. Deci, hai să întărim aceste zone, să nu așteptăm.

Mai ales că văd că NATO își face treaba la Kogălniceanu, face cea mai mare bază NATO din Europa 10.000 de militari cu familiile lor", a spus la Antena 3 CNN comentatorul de politică externă Bogdan Chirieac.

Material susţinut de PNL

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close