Antena 3 CNN Actualitate Atentatul de la Nisa, văzut de Adrian Năstase: Pacea se destramă în Europa

Atentatul de la Nisa, văzut de Adrian Năstase: Pacea se destramă în Europa

Atentatul de la Nisa, văzut de Adrian Năstase: Pacea se destramă în Europa
de M.Z.    |    15 Iul 2016   •   10:22

Fostul premier PSD Adrian Năstase spune, după atentatul terorist de la Nisa, că pacea socială și multiculturală se destramă în Europa, iar Războiul rece nu se mai dă între marile puteri, ci pe o axă a sărăciei și a fanatismului religios. 

”Noua etapă a terorismului în Europa, evidențiată recent și la Nisa, pune în lumină faptul că Europa trăiește cu virusul nemulțumirii și al urii ce riscă să se transforme într-o epidemie capabilă să contamineze societatea modernă europeană”, a scris pe blog Adrian Năstase, fost ministru de Externe, într-un articol intitulat ”Destrămarea păcii în Europa”.

Europenii au fost mândri de perioada de pace din ultimii 70 de ani pe continent. Pacea, în special pacea socială dar și cea „multiculturală”, pare însă că începe să se destrame în Europa. În primul rând, cred, pentru că Europa nu se mai poate izola de Fenomene extreme ce au loc în lume, nu se mai poate izola de conflictele la care participă pe alte continente. Și pentru că autostrăzile globalizării merg în ambele sensuri. Războiul rece, în ciuda a ceea ce cred unii analiști români, nu mai are loc între marile puteri, ci pe o axă a sărăciei și a fanatismului religios. Noua etapă a terorismului în Europa, evidențiată recent și la Nisa, pune în lumină faptul că Europa trăiește cu virusul nemulțumirii și al urii ce riscă să se transforme într-o epidemie capabilă să contamineze societatea modernă europeană”, a scris Adrian Năstase, vineri, pe blog.

Cel puţin 84 de oameni şi-au pierdut viaţa joi seara și peste 150 sunt răniți într-un atentat la Nisa, mare oraş din sudul Franţei, după ce un camion a lovit pe o distanţă de doi kilometri mulţimea adunată pentru focurile de artificii pe Promenade des Anglais, sit turistic foarte frecventat de pe malul Mediteranei.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close